Szórakozás

Megdobálták Beyoncé húgát

Férjével, fiukkal és egy családi baráttal ment kikapcsolódni múlt hétvégén Solange Knowles, de az este során a felhőtlen szórakozást beárnyékolta több rasszista megjegyzés is. Az ok? Annyi, hogy táncolni mertek egy koncerten.

A Kraftwerk adott éppen elő azon a New Orleans-i helyen, ahova Knowles-ék betértek, és ahol később négy idősebb fehér nő megjegyzéseket tett rájuk. Az összetűzés után az énekes-dalszerző Twitteren osztotta meg követőivel a gondolatait, amiknek nagy részét később törölte is. Blogján azonban És hogy én is oda tartozom-e? Igen! címmel hosszabban is írt a történtekről.

„Úgy döntesz, leülsz, mert éppen nem az általad kedvelt négy szám egyike megy. Valami keményet érzel a hátadnak csapódni, de meggyőzöd magad, hogy csak képzelődsz, mert egy idegen nem lenne elég vakmerő ehhez. Pár másodperccel később megint hasonlót érzel, de ezúttal nem annyira durvát, most pedig már a fiad és a barátod is beavat, hogy azok a nők ott távol lime-mal dobálnak téged. Lenézel magad alá, és valóban ott van egy félbevágott darab. Próbálsz mély levegőt venni. A férjed higgadtan megkérdezi a nőket, hogy ők voltak-e, mire egyikük azt feleli:

Tisztázni szeretném, hogy azokat a nagyon-nagyon durva dolgokat nem én kiabáltam

– mindezt pont annyira hangosan, hogy te is halld és rájöjj, hogy sokkal keményebb dolgokat is mondtak a hátad mögött annál, amik eljutottak hozzád.

“Fehér helyek”

Solange ezután azt is elmondta, miért döntött úgy, hogy megosztja a történetét annak ellenére, hogy tudta: vegyes reakciókat vált majd ki.

Tele vagy indulattal, és még a sokk hatása alatt állsz, szóval remegő kézzel megosztod a történetet Twitteren, mert valamilyen platformon felelősségre akarod vonni ezeket a nőket. Tudod, hogy nem beszélheted meg velük, mert csak súlyosbodna a dolog, mivel nem tisztelnek se téged, se a fiadat, és csak magadnak ártasz vele. Az eset nem érdekli a rendőrséget, emiatt bízol abban, hogy talán majd így meghallanak téged. Azt is tudod, hogy amint megosztod, az emberek nagyrésze azok mellé a nők mellé áll, akik elbántak veled.

– írja, majd hozzáteszi, a média minden nap küzd azzal, hogy hogyan tudná megfelelően tálalni a fekete férfi és női áldozatokat még akkor is, ha az életüket vesztették. Solange egyébként amiatt is neheztel, mert a sajtó akkor is a szájukba adja, hogy lerasszistázták a támadójukat, amikor ilyen nem is történt.

Közben pedig “csak” arról van szó, hogy a színes bőrű emberek kényelmetlenül érzik magukat olyan helyeken, ahol többségében fehér emberek vannak.

Via

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik