Szórakozás

Drogozhatott az autóbalesetekor Curtis

Mint megírtuk, az Édes élet szereplője, Curtis idén januárban autójával egy villanyoszlopnak hajtott. A szonda kimutatta az alkoholfogyasztás tényét, ám állította, hogy ittasan, de nem részegen ült a volán mögé. Szerinte a téli gumi hiánya és az előző esti szilveszteri buli volt a ludas.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Bors megkeresésére tegnap úgy tájékoztatott, a gyanúsítás tárgya „járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja”.

Web

A lap szakértő jogásza szerint bódult állapotban elkövetett járművezetés akkor áll fenn, ha valaki a szeszes ital fogyasztásából származó alkohol kivételével a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt vezet közúton. Ilyenkor a járművezető általában kábítószert, pszichotrop anyagot, kábító hatású szert, vagy ilyen hatású gyógyszert fogyasztott. Ez két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Amennyiben a szakértők valóban azt állapították meg, hogy drogos befolyásoltság alatt ült volánhoz, akkor számos más dolog miatt is fájhat a rapper feje. Ha önként vállalja, feltehetően elterelésre kell járnia. A biztosítók többsége pedig ilyen helyzetekben kimenti magát a felelősségvállalás alól – azaz nem csak az összetört autót, hanem a kidöntött villanyoszlop okozta kárt is Curtisnek kell megfizetnie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik