Szórakozás

Csalással vádolják az X-Faktor készítőit

Még el sem indult, máris csalási botránnyal került be a sajtóba az RTL Klub-on futó X-Faktor következő évada, amelynek forgatásai már hetek óta zajlanak.

Szerda reggel került fel egy bejegyzés a Facebookra, amelyben egy apuka csalással vádolja a tehetségkutató készítőit. Az édesapa gyermeke egészen a mentorházig jutott, ott azonban valószínűleg kiesett. A felbőszült szülő állítja: az X-Faktor csaláson alapszik, és előre megírt forgatókönyv alapján már most tudják a mentorok – Tóth Gabi, Puskás Peti, Gáspár Laci és ByeAlex –, hogy ki jut a döntőbe – írja a Blikk.

“Voltam pár forgatáson, és észrevettem, hogy a négy mentornak sincs beleszólása, melyik versenyző mikor és hogyan jut tovább a verseny folyamán”

– írja a posztban a férfi, aki egy olyan esetről is beszámol, amikor állítólag az RTL Klub kreatív producere, ­Schiwert-Takács László lesétált a vezérlőből, hogy lecsitítsa a mentorok vitáját, utasítva őket, hogy kinek kell továbbjutnia. A tévés állítólag aztán a közönség felé fordult, és azt mondta:

“Ebben a kuplerájban én vagyok a Madame”

A lap megkereste a csalással vádolt RTL Klub vezetőségét, és a bejegyzésben többször is említett Schiwert-Takács Lászlót, aki így reagált:

“Korábban is volt már, hogy csalással vádolták a műsort, de a továbbjutásról a mentorok döntenek. Különben nem is lenne értelme! Gyakran előfordul, hogy nem értek velük egyet. Hazugság, hogy bármelyik előadónak ígértünk volna valamit. Eddig egyik versenyzővel sem beszéltem, pláne nem a rokonaikkal. Kizárólag a felháborodott apukával, aki perrel fenyegetőzik. A műsor eddigi ötéves történetében minden versenyző, és azok rokonai is megértették, hogy a titoktartási szerződést be kell tartani, és adás előtt nem lehet arról beszélni, ki jut tovább és ki esik ki. Ez elrontja a műsor varázsát. Valóban szóltam a közönséghez, mert a mentorok és az asszisztens többszöri figyelmeztetése ellenére az érdeklődők nagyon zajosak voltak, és a mentorok nem hallották egymást. Ekkor kénytelen voltam kimenni és a vitatkozókat rendre utasítani. Egy forgatás kemény munka és az én feladatom irányítani ezt. Végtelenül sajnálom, hogy a sértettség ilyen megnyilvánulásokat szül a szülők részéről, de nem szeretném bizonygatni, hogy nem csaltunk, hiszen teljesen alaptalanok a vádak. A kiesett versenyzőt sajnálom.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik