Szórakozás

A Fővárosi Nagycirkusz is gyászolja Somló Tamást

somló-tamás (somló tamás, )
somló-tamás (somló tamás, )

A Baross Imre Artistaképző tanári kara és diákjai, a Magyar Cirkusz és Varieté (MACIVA) valamint a Fővárosi Nagycirkusz munkatársai és a magyar cirkuszművészek mély megdöbbenéssel fogadták a hírt, hogy 68 évesen, hosszan tartó betegség után meghalt Somló Tamás énekes, zeneszerző, egykori artistaművész – áll a MACIVA közleményében.

A Magyar Cirkusz és Varieté mélyen osztozik a család fájdalmában, és mindent megtesz annak enyhítése érdekében – jelentette be Fekete Péter miniszteri biztos, a Nagycirkusz igazgatója. A nagyközönség a Fővárosi Nagycirkuszban felállított emlékhelynél, a cirkusz előadásai előtt, a szünetekben játszott Somló Tamás dalok mellett emlékezhet az elhunyt művészre, aki korábban a budapesti Práter utcai Általános Iskola zenetagozatán hegedűt tanult. Később pedig Heinemann Sándornak, a Royal Orfeum tulajdonosának hatására került az Állami Artistaképzőbe, ahol zsonglőr, akrobatika, tánc, balett, pantomim és karate volt a tananyag.

Artistaként, Luxor nevű csoportjával körbeutazta a világot, a magyar cirkuszművészet pedig soha sem feledkezett meg az egykori artistáról. Számos cirkuszi esemény, rendezvény házigazdája a sokoldalú Somló Tamás volt – írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik