Szórakozás

Jennifer Aniston: Gyerekem nincs, viszont elegem van

Véleménycikket közölt a Huffington Post Jennifer Anistontól, amiben főleg a végtelen számú, a gyerekvállalását sürgető és számonkérő kérdésekről beszél. Ebből kiderül: nem attól teljesedik ki valaki, hogy házas és gyereke lesz.

Hadd kezdjem azzal, hogy soha nem indítottam még el pletykákat. Nem szeretek energiát ölni a hazugságokba, viszont mindenképpen szerettem volna részt venni abban a nagyobb párbeszédben, ami már elkezdődött, viszont folytatni is szükséges. Mivel nem vagyok jelen a közösségi médiában, úgy döntöttem, itt osztom meg a gondolataimat

– kezdi publicisztikáját Aniston, majd rögtön legszögezi, hogy nem terhes, viszont annál jobban elege van. Rosszul van azoktól az agresszív fotósoktól, akik a házuk előtt táboroznak, hogy lefotózzák őt és a férjét – akár úgy is, hogy veszélyeztetik az ő testi épségüket vagy azokét a járókelőkét, akik éppen arra jártak.

Mindenesetre a biztonsági szempontok eltörpülnek amellett, amit a bulvárlapok bevett gyakorlatai jelentenek számukra.

Aniston szerint abszurd és zavaró az, hogy tárgyiasítják a női testet, és az, ahogy őt ábrázolják a médiában, csupán tükörképe annak, hogy miként látják és ábrázolják a nőket úgy általában, és miként mérik őket eltorzult szépségideálokhoz.

És ez nagyon korán elkezdődik

– írta a színésznő azzal magyarázva, hogy az üzenet, miszerint egy kislány ha nem szép, ha nem vékony, nem érdemel figyelmet, csak akkor ha, úgy fest, mint egy szupermodell vagy egy magazin címlapján pózoló színésznő. Ezeket a “normákat” pedig a lányok tovább viszik a felnőtt létükbe is. Aniston szerint a celebekkel kapcsolatos “hírek” tartják fenn azt, hogy egy nő esetében kizárólag csak a külsőt kell nézni: Vajon terhes? Eleget eszik? Elengedte magát? Vajon romokban a házassága csak azért, mert a képeken kialvatlannak tűnik?

Mindig is azt mondtam magamnak, hogy a bulvárlapokat úgy kell kezelni, mint a képregényeket, azaz nem szabad komolyan venni őket.

Aniston szerint úgy kéne tekinteniük rájuk, mint egy szappanoperára, amit az ember azért néz, hogy egy kicsit kikapcsoljon. Ő azonban már nem tudja ezt megtenni, ugyanis első kézből tapasztalja meg a bőrén évtizedek óta, hogy milyen az, amikor valakit tárgyiasítanak.

A színésznő azt írja, a múlt hónapban döbbent rá arra, hogy sokak az alapján állapítják meg valakinek az értékét, hogy házas-e és van-e gyermeke. Szerinte a sajtó rengeteg pénzt fordít arra, hogy kiderítse, terhes-e vagy sem, ez pedig az mutatja, hogy a nők egészen addig nem teljesek, nem sikeresek, és nem boldogok, amíg nincs gyerekük.

Ha a saját testünkről van szó, saját magunknak kell eldöntenünk, hogy mit tartunk szépnek. Ez a döntés pedig a miénk, és csak a miénk. Ne csak magunk miatt hozzuk meg, hanem azok miatt a fiatal nők miatt is, akik példaképként tekintenek ránk.

– mondta, majd hozzátette, hogy társsal és anélkül, illetve gyerekkel és anélkül is lehet valaki teljes. Hozzátette, igen, lehet, hogy egyszer anya lesz, de egyáltalán nem feszül rá görcsösen, és többek között azért is rosszak az álhírek, mert nincs kínosabb, mint amikor a családtagok és a kollégák elkezdenek gratulálni. Több éves tapasztalata alapján szerinte a bulvárlapok módszerei nem fognak egyhamar változni.

Ami viszont változhat, az a hozzáállásuk ezekhez a “mérgező üzenetekhez”.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik