Szórakozás

Magyar gyerekek is betörhetnek az amerikai gyerekmodell-iparba

Három magyar induló is részt vesz idén az egyik legrangosabb nemzetközi gyermek modellversenyen, a World Championships of Performing Artson, Los Angeles-ben. A közel két hétig tartó versenyen több mint 50 ország több száz indulója vehet részt, a szervezők meghívásos alapon választották ki a résztvevő gyerekeket.

A 10 éves Kovács Tamás Péter, a 13 éves Kovács Benjámin Dávid és a 14 éves Várfői Dóra Alexandra már hónapok óta készülnek a nagy megmérettetésre.

Fotó: Kids Model Hungary
Kovács Benjámin Dávid, Fotó: Kids Model Hungary

“Tamás másfél év alatt begyűjtötte a létező összes első helyezést, hat világversenyről is győztesként jött haza. Benjámin két, Dóra pedig egy világverseny győztese, de ennyi szép eredménnyel a hátuk mögött is nagyon izgulunk, mert Amerikában ez lesz az első versenyük. Innen indultak a gyermek versenyek, nagyon erős és profi a mezőny, de minden versenynek úgy indulunk neki, hogy meg fogjuk nyerni, most is ugyanúgy állunk hozzá”

– mondta Kovácsné Lili, a gyerekeket képviselő Kids Model Hungary vezetője.

A néhány nap múlva startoló WCOPA elődöntőkkel és selejtezőkkel kezdődik, majd a középdöntővel és fináléval folytatódik. A gyermek modelleknek utcai ruhában, fürdőruhában és alkalmi dresszben is be kell mutatkozniuk a zsűritagok előtt. A verseny első napján pedig az összes résztvevő az országához köthető nemzeti viseletben karneválozik Hollywood utcáin.

Az Egyesült Államokban a 60-as évektől milliárdos üzletággá növekedett gyerekszépség-ipar. Sokszor hallani, hogy az amerikai gyerekmodellek élete kőkemény: a műhaj, műszempilla, műfogsor, műköröm, műbarnaság elengedhetetlen a fellépésekhez. Ez azért így nem teljesen igaz, ezen az amerikai világversenyen ugyanis például a gyermekmodelleknek kifejezetten naturálisan kell megjelenniük. A szabályzat szerint a gyerekek profi fodrász és sminkes segítségét egyáltalán nem vehetik igénybe, maximum minimális frizura igazítással léphetnek színpadra. A zsűri már sokkal inkább a természetes szépségre, a mozgásra és a kisugárzásra helyezi a hangsúlyt.

Kovács Benjámin Dávid, Fotó: Kids Model Hungary
Kovács Benjámin Dávid, Fotó: Kids Model Hungary

Kovácsné Lili bízik a magyar gyermekek jó teljesítményében, hiszen szerinte nem csak hogy ifjú koruk ellenére képzett modellek, hanem kifejezetten szépek, a nemzetközi trendekhez passzol a külsejük. Ha sikerült jó helyezést elérniük, a pénznyereményen és egyéb ajándékokon túl akár életre szóló lehetőségek és modellszerződések is várhatnak rájuk.

“Mindhárman tudják, hogy ez az amerikai verseny komoly lehetőség számukra, hiszen könnyen meglehet, hogy egy jó helyezés az egész további karrierjükre befolyással lehet. Reméljük, hogy példaképek lehetnek majd a magyar gyerekmodellek és a még csak ezután jelentkező kicsik számára”

– tette hozzá a Kids Model Hungary vezetője.

Várfői Dóra, Fotó: Kids Model Hungary
Várfői Dóra, Fotó: Kids Model Hungary

Ajánlott videó

Olvasói sztorik