Szórakozás

Százmilliókra perelné az államot Ruttner György

Miután bűncselekmény hiányában jogerősen is felmentették Ruttner Györgyöt, hamis vádért indíthat büntetőeljárást feljelentői ellen. Sőt, a Blikk szerint az ügyvéd évi több tízmilliós­ kártérítési pert akaszthat alaptalan meghurcolása miatt az állam nyakába – azaz a hároméves pert tekintve ez akár a százmillió forintot is megközelítheti. Tekintettel arra, hogy a vádak után – összevetve az azokat megelőző bevétellel – mekkora veszteség érte Ruttner irodáját.

“Örülök, hogy az eljárás igazolta azt, amit a kezdetektől állítottam: nem követtem el bűncselekményt! Nem én vagyok az első és nem is az utolsó, akit ártatlanul meghurcoltak. Az ügyből viszont rengeteget tanultam. Pályafutásomat annak szentelem, hogy ez minél kevesebb emberrel történjen meg. Mindenkinek köszönöm, aki kitartott mellettem”

– mondta a lapnak Ruttner György, aki komoly bevételtől esett el az elmúlt időszakban.

A sztárok ügyvédjeként elhíresült jogász képviselte Stohl Andrást ittasan okozott autóbalesetében, Damu Rolandot egykori kedvese bántalmazása és megerőszakolása miatt, de többek között Oláh Ibolya, Völgyi Zsuzsi, Béres Alexandra és Kovács Lázár is hozzá fordult jogi segítségért. Ám amikor négy éve kipattant, hogy egy testvérpár, K. L. és K. J. azzal jelentette fel, hogy az ingatlanvásárlás céljából rábízott ügyvédi letétet, mintegy 60 millió forintot elsikkasztott, elmaradtak a hírességek, és civil ügyfeleinek sokasága is mást keresett helyette. Nyilvánvalóan nem bíztak olyan védőben, aki a vádlottak padján ücsörög.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik