Szórakozás

Törőcsik Mari: Amikor klinikai halott voltam…

A 80. születésnapját tavaly novemberben ünneplő Törőcsik Mari korábbi betegségei ellenére a mai napig aktív. Nyolc évvel ezelőtt egy kórházi rutinvizsgálat közben összeomlott a vérkeringése és kómába esett. Sikerült újraindítani a szívműködését, de napokig küzdöttek az életéért. Csodával határos módon tudata, emlékezőképessége, mozgásképessége visszatértek.

A valaha legtöbbet díjazott magyar színésznő most jó egészségnek örvend és a nyár beköszöntével egyre több időt tölt vidéki otthonában, Velemen. Itt adott exkluzív interjút a Story Extrának.

“Amikor klinikai halott voltam, akkor ez fantasztikus, hogy micsoda szeretet áradt felém. Ez engem annyira meghatott, hogy az elképesztő. (…) Kezem, nagyon-nagyon nem jó állapotban van, mert a klinikai halál után maradt egy picit halott érsz az agyamban, ez az időjárást nem nagyon szereti”

– mondta a riportban az év elején még betegeskedő Törőcsik Mari, aki szerint egészségének egyetlen titka, hogy örül az életnek.

“Nagyon szeretem, és hihetetlenül hálás vagyok, hogy két darabban játszom a Nemzeti Színházban. Egyikre sem lehet jegyet kapni. (…) Két nagy dolog van az életben nekem, és ez mentett meg mindig. Őrült nagy dolog, hogy az isten adott nekünk egy életet. Ezzel nem lehet visszaélni, élni kell, amíg ő engedi, és örülni kell, hogy élünk. Amikor tízévesen elkerültem otthonról, rájöttem, hogy én nem tudok szeretet nélkül élni. Ezen kívül pedig csak akkor szeretik az embert, ha én is tudok szeretni.”

Olvasói sztorik