Szórakozás

Megszüntették a nyomozást Cliff Richard gyermekmolesztálási ügyében

Az angliai és walesi legfőbb ügyészség nem emel vádat a gyermekmolesztálás vádjával korábban feljelentett brit zenész ellen.

Sir Cliff Richardot ugyanis azzal gyanúsították, hogy évtizedekkel ezelőtt molesztált egy 16 évnél fiatalabb gyermeket. Házát 2014-ben kutatták át, az akciót élőben közvetítette a brit közszolgálati televízió. A világszerte ismert sztár eközben végig ártatlannak vallotta magát. A The Guardian most arról ír, az ügyészség alaposan felülvizsgálta az ügyet, és úgy döntöttek, nincs elegendő bizonyíték a vádemeléshez.

„Az elmúlt években sokszor éreztem úgy, hogy egy ártatlan emberrel nem ilyen módon kellene bánni. Örülök, hogy végre vége a gonosz vádaskodásnak és a nyomozásnak. Miután két évig nyomozott a rendőrség, ma megtudtam, hogy lezárták a vizsgálatot. Mindig is hangoztattam ártatlanságomat, együttműködtem a nyomozókkal, és nem értem, mi tartott ilyen sokáig” – nyilatkozta a 75 éves Richard, aki végig sérelmezte, hogy ügye a nyilvánosság előtt zajlott.

„Hogy lehetne egyáltalán bizonyíték valamire, ami soha nem történt meg? Ez egy újabb ok, miért nem kellene senki nevét nyilvánosságra hozni, amíg le nem tartóztatják” – fejtette ki véleményét az eljárással kapcsolatban; korábban pedig azt is kilátásba helyezte, hogy pert indít a televíziós csatorna és az ügyében eljáró rendőrkapitányság ellen magánéletéhez fűződő jogainak durva megsértése címén. A Dél-Yorkshire megyei rendőrség közleményben kért bocsánatot a zenésztől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik