Szórakozás

Mádai Vivien: Gyűlöltem, amivé váltam

Mádai Vivien komoly szülés utáni depresszióban szenvedett, a poklok poklát élte meg, miután első gyermekét hazavitte a kórházból. A műsorvezető La­mo­me nevű blogján írta le, hogy milyen gondolatok kavarogtak a fejében:

„Nem jöttünk ki jól. Nem tudtam, hogy érjek hozzád, mit mondjak neked, hogy tegyek ve­led jót. Te ezt érezted rajtam. Csak sírtál és sírtál, én pedig sírtam és sírtam. Miattad, de leginkább magam miatt. Kegyetlen, ugye? Okoltam mindent és minden­kit, de leginkább téged. Mi­nek vagy itt? Minek kellett ez ne­künk? Ki vagy Te? Mit akarsz tő­lem? Nem vagyok erre fel­ké­szül­ve! Nem fog menni! Nem aka­rom, hogy itt legyél! Teher vagy és kolonc! Egy be­tolakodó, aki tönkretette az éle­temet! Nem szerettelek! A nagyi meglátta, hogy baj van. Tudta, hogy nem lesz ez így jó. És jött. Jönnie kellett. 

Szerda délután a kanapén ültünk. Megetetett, pelenkázott és elaltatott. Én képtelen voltam. Kijött a szobádból, és azt mondtam neki könnyek között.

Nekem ez a gyerek nem kell! A tiéd lehet, ne­veld fel te! Ko­molyan gondoltam. Egyszerűen nem tudtam mit kezdeni a rám szakadt felelôsséggel és azzal a mérhetetlen szégyennel, amit a gondolataim miatt éreztem. Sosem tud­talak volna bántani, de biztos voltam abban, hogy Neked nem én vagyok a meg­felelő személy. Nekem pedig nem Te.

(…) Minden reggel azt kívántam, bárcsak máshol ébrednék fel. És gyűlöltem, amivé váltam, és gyűlöltem élni is. Megszűnt a motiváció, a világ, megszűntem érezni és létezni. Meg akartam halni.”

Ezután Vivien felismerte, hogy beteg és szakember segítségére van szüksége. Ahogyan teltek a hónapok, egyszer csak észrevette: elmúltak a félelmei, és ő a világ legboldogabb embere, aki már azon gondolkozik, hogy mikor vállaljon újabb babát.

“Ez olyan téma, amit minden nő szégyell. Pedig szinte mindenki átesik rajta. Ha anno elém került volna egy olyan blogbejegyzés, mint amilyet én tettem közzé, lehet, hogy segített volna rajtam. Sokkoló őszinteséggel, a lelkem legmélyebb érzéseit írtam le. Vállalom minden szavamat, és bevallom, szégyelltem magam a gondolataim miatt”

– mondta a Borsnak Mádai Vivien.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik