Szórakozás

Meg kell műteni Székhelyi Józsefet

Nyolc éve már túl volt egy csípőműtéten, de újra kés alá kell feküdnie Székhelyi Józsefnek. A színész már nem tudja tovább halogatni az operációt, mert nagy fájdalmai vannak, de ezt – ahogy ez a Story Extra riportjából is kiderül –  családja előtt nem mindig mutatja ki; felesége és gyermekei pedig igyekeznek segíteni őt amiben csak tudják.

“Észrevettem, hogy valahogy megzökkent a statikám. A fájdalomtól, mint az okos ló, átterheli az ember a másik oldalára azt, amit átterhelhet, és ezért föllép egy rendes atrófia, izomsorvadás az érintett oldalon. Az érintett oldalon meg úgy viselkedik, mint egy dárda, mert elkopik az embernek a combcsontja és az szépen fúródik befelé a lábába. És rövidül értelemszerűen, most aktuálisan a jobb lábam. Most már 3-4 centivel rövidebb, mint a bal, tehát rendesen bicegek” – mondta el a színművész, aki két és fél év után fordult csak szakemberhez. Havi 10-12 előadása alkalmával a színpadon pár órára megpróbálja elfelejteni betegségét. A mindennapokban azonban elege lett a sántaságból.

“Nem félek a műtéttől. Attól félek, hogy addig mi lesz, mert az eléggé nehéz, hogy még két és fél – három hónapig ezzel a fájdalommal együtt kell élni. De megoldom. Járok teniszezni, nem lehet elhagynom magam. Pici édes gyönyörű kislányom is van, tehát nem tehetem meg, hogy hospitalizálódjak, hogy féljek, hogy beparázzak” – mondta el Székhelyi, akinek nagyon szoros a kapcsolata gyermekével, akinek reményei szerint a műtét után is aktívan részt tud venni a mindennapjaiban.

“Ő egy hihetetlen intelligens kis tünemény, nagyon könnyű vele kommunikálni mindenről. Ő egy nagy-nagy találmánya az életemnek, egy olyan életelixír, hogy elmondhatatlan. A legjobb fájdalomcsillapító a világon.”

Olvasói sztorik