Szórakozás

Megtalálták a műkincset, amit Lajcsinál kerestek

24.hu
24.hu

2016. 05. 04. 06:45

Manilius Masculus mintegy kétezer éves sírkövét még 2012-ben lovasították meg – boronálás közben egy gazda fordította ki a földből. A múzeum kérte a gazdát, aki bejelentette nekik, hogy mit talált, hogy ne szóljon senkinek, mert időbe telik, amíg elszállítják. Azonban a titok kitudódott, a síremléket pedig ellopták.

A rendőrök még decemberben olyan bejelentést kaptak, hogy a műemléket Galambos Lajos birtokán rejtette el a tolvaj. A zenész földjét rendőrök lepték el, akik méterről méterre átvizsgáltak mindent, de nem találták a hatalmas követ. Nem is találhatták, mivel a síremlék Bábolnán volt eltemetve – írja a Blikk.

“Egy hónapja került a látókörünkbe a bábolnai M. Balázs, aki szabadidejében fémdetektorral műkincsek után kutatott. Végül beismerte, hogy három és fél évvel ezelőtt darus kocsival elvitte a kőtáblát. Tagadta, hogy pénzért akart volna tőle megválni, ennek azonban ellentmond, hogy a férfi 2012. október 24-én eredeti megtalálási helyén készített fotókkal kínálta eladásra a kőtáblát”

– mondta a Zsarunak Gön­czy Károly, a Komáromi Rendőrkapitányság nyomozója, aki hozzátette: végül az udvaron elásva, M. Balázs telkén találták meg az ellopott sírkövet, ami szerencsére jó állapotban került elő.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.