Szórakozás

Megtalálták a műkincset, amit Lajcsinál kerestek

Manilius Masculus mintegy kétezer éves sírkövét még 2012-ben lovasították meg – boronálás közben egy gazda fordította ki a földből. A múzeum kérte a gazdát, aki bejelentette nekik, hogy mit talált, hogy ne szóljon senkinek, mert időbe telik, amíg elszállítják. Azonban a titok kitudódott, a síremléket pedig ellopták.

A rendőrök még decemberben olyan bejelentést kaptak, hogy a műemléket Galambos Lajos birtokán rejtette el a tolvaj. A zenész földjét rendőrök lepték el, akik méterről méterre átvizsgáltak mindent, de nem találták a hatalmas követ. Nem is találhatták, mivel a síremlék Bábolnán volt eltemetve – írja a Blikk.

“Egy hónapja került a látókörünkbe a bábolnai M. Balázs, aki szabadidejében fémdetektorral műkincsek után kutatott. Végül beismerte, hogy három és fél évvel ezelőtt darus kocsival elvitte a kőtáblát. Tagadta, hogy pénzért akart volna tőle megválni, ennek azonban ellentmond, hogy a férfi 2012. október 24-én eredeti megtalálási helyén készített fotókkal kínálta eladásra a kőtáblát”

– mondta a Zsarunak Gön­czy Károly, a Komáromi Rendőrkapitányság nyomozója, aki hozzátette: végül az udvaron elásva, M. Balázs telkén találták meg az ellopott sírkövet, ami szerencsére jó állapotban került elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik