Szórakozás

Már nem tiltakozik: Hajdú Péter plázát és lakóparkot épít

Showtime Hajdú Péterrel
Showtime Hajdú Péterrel

Hajdú Péter és Sarka Kata néhány évvel ezelőtt utcára vonultak a törökbálinti lakosság egy részével, hogy egy lakópark építése ellen tiltakozzanak. A TV2 műsorvezetője akkor még a polgármesternek is üzent:

“Ha valóban egy lakótelep tőszomszédságában találjuk magunkat, akkor a többiekkel több milliárdra perelni fogjuk az önkormányzatot!”

Valami azonban megváltozhatott azóta, hiszen Hajdúék már egy lakópark mellett vannak. Egészen pontosan a sajátjuk mellett.

A lakópark és építtetője pont Hajdú Péter és a felesége lenne, akik tavaly közös céget alapítottak, hogy ötven százalékban birtokolják azt a vállalkozást, amely egy háromszintes, hatalmas bevásárlóközpontot építtetne az elképzelés szerint a lakóparkhoz. A méretek tekintélyesek: az alapterület több mint nyolcezer négyzetméter, a benne lévő CBA 510 négyzetméteres. Fitnesz­terem, patika, játszóház, butikok, minden helyet kapna a plázában, ahol kényelmesen parkolhatnak majd a vásárlók, mert szabadtéri és kétszintes mélygarázs állna majd a rendelkezésükre. Jogi szakértőnk szerint nem egyszerű engedélyeztetni egy ilyen építményt, mert négyszáz négyzetméternél nagyobb bruttó alapterületű kereskedelmi építmények építésének engedélyéről egy erre felállított bizottság dönt. Hajdú azonban a plázastop ellenére is bizakodó.

“A tervek szerint Törökbálinton épül egy nagy lakópark a jövőben, amelyhez különböző szolgáltató létesítményeket is ki kell alakítani, ezt azonban a kivitelező nem vállalta. Tulajdonképpen erre szerződtünk le mi. Egy kisebb plázát, vagy ha úgy tetszik, bevásárló-, szolgáltatóközpontot építünk. Tükörhegyen nincs posta, bank, fodrász, elsősorban ilyen dolgokban gondolkodunk”

– nyilatkozta a Borsnak Hajdú Péter, aki arra már nem reagált, hogy miért gondolta meg magát az elmúlt években.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik