Szórakozás

Törőcsik Marit nem engedik az orvosok Cannes-ba

Negyvenöt évvel ezelőtt mutatták be először a cannes-i nemzetközi filmfesztiválon Makk Károly rendező a zsűri által is díjazott Szerelem című filmjét, Törőcsik Mari, Darvas Lili és Darvas Iván főszereplésével. A magyar színészóriásokat akkor igazi világ­sztárként ünnepelték, és az egész nemzetközi sajtó kíváncsi volt rájuk. A Magyar Filmalap támogatásával nemrég a Filmlaborban digitalizálták a 35 mm-es filmre rögzített alkotást, és a felújí­tott változatot az idei cannes-i fesztiválra újra beválogatták, ezúttal a Cannes Classic elnevezésű programba.

A május 11-i premierre a ki­lenc­venéves Makk Károly és a nyolcvanéves Törőcsik Mari  is meghívást kapott. Utóbbi sajnos biztosan nem lesz ott a rangos eseményen.

“Végtelenül örülök, hogy ismét bemutatják Karcsi eme nagyszerű alkotását, de sajnos vele ellentétben én már nem tudok repülőre ülni, az orvosaim ugyanis nem engedik. De nagyon jólesett a meghívás, és Karcsival megbeszéltük, hogy ő a helyszínen gondol rám, én meg itthonról rá. Bízom benne, hogy a közönségnek ennyi idő után is elnyeri a tetszését” – nyilatkozta a Borsnak a művésznő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik