Szórakozás

Lajcsi állítja, alaposan lehúzták pénzzel a börtönben

Lagzi Lajcsi alaposan kiteregeti a szennyest abban a könyvben, melyet börtönben töltött napjairól írt. A mulatós trombitás többek közt a telefonálási és vásárlási lehetőségekre panaszkodik, mivel szerinte kihasználják a fogvatartottak kiszolgáltatottságát a büntetés-végrehajtásnál.

„Megkaptam az úgynevezett BV­font. Ez egy sima mobiltelefon, a legegyszerűbb kivitel, teljesen lebutítva. Csak az előzetesen beprogramozott számokat lehet róla hívni, viszont ezt a telefont nem lehet visszahívni. Te annyit telefonálhatsz, ami a letéti számládon van, percenkét 128 forintot vonnak le. Ez szerintem elképesztő kiszúrás a ben­tiekkel, ha ezek az emberek 10 percet beszélnek a családjukkal, ami ugye engedélyezve van. Amennyiben ezt egy hónapban mindennap megteszik, az csaknem 40 ezer forint. Könyörgöm, a kinti hozzátartozója nagyjából ennyi pénzből él havonta. Honnan tudhatná ezt finanszírozni? Így kihasználni az embereket, brutális lelketlenség!” – idézi a Blikk az Elfújom az igazságot című könyvben leírtakat. Lajcsi tetszését egyébként az intézetben fellelhető kis bolt sem nyerte el.

„Egy 25-­30 négyzetméteres helyiséget kell elképzelni, olyan, mint egy vidéki vegyesbolt speciális árukészlettel. Az üzletben ­tisztálkodási szerek, füstölt áru, papír, írószer, pékáru, tartós ­élelmiszer és cigaretta ­készítéséhez dohány kapható, valamint kávé, zöldség és gyümölcs is. A kínálat nem túl nagy és nem is első osztályú, az árak mégis vetekednek egy ­rózsadombi ­Delicates áraival. Igencsak kihasználják a fogvatartottak kiszolgáltatottságát, pedig nagyon sokan nem en­gedhetik meg maguknak odabent, hogy be­, illetve kivásároljanak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik