Szórakozás

Nem temethette el halott kislányát Jaksity Kata

Jaksity Kata (jaksity kata, )
Jaksity Kata (jaksity kata, )

Jaksity Kata nagyon boldog, hiszen a férjével harmonikus a házassága, és három csodás gyermek édesanyja. A műsorvezetőnő múltja azonban egy szörnyű tragédiát rejt: első gyermeke holtan jött a világra.

Kata nem sokkal a 24. születésnapja után esett teherbe, minden előzetes kivizsgálásra elment, sőt jelezte azt is, hogy 5 éves korában volt egy vese betegsége. Az orvos csak legyintett, hogy az már régen volt, azonban végül a terhessége vége felé leállt a veséje, amit nem vett észre a szülészorvos.

“Sosem felejtem el, húsvét volt, amikor bementem a kórházba, 8. hónapban, hogy nem vagyok jól, és a baba is nehezen mozog, az orvos pedig közölte, ha engem megnyugtat, feküdjek be, de ő elutazik az ünnepek alatt. Emiatt két nap után hazaküldtek a kórházból. Két hét múlva pedig szülés közben meghalt a kislányom. (…) Az orvosok azt mondták, hogy mivel a gyermekem jogilag nem létező személy, így nem temethetem el. Máig nem tudom, hogy mi az az „ilyenkor szokásos eljárás”, amire akkor hivatkoztak. Nem döntheti el a jog, hogy mi legyen egy gyermekkel, erre csak egy anyának lehet joga! Nem temethettem el a kislányomat, így ma nincs sír, ahová virágot vihetnék. Pedig most lenne 19 éves”

– mondta a Blikknek a műsorvezető, aki hozzátette: hiába telt el azóta annyi idő, még mindig gyakran eszébe jut és megsiratja halott kislányát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik