Szórakozás

Bródy János: Ebből a műfajból nem lehet kiöregedni

A tegnap 70. születésnapját ünneplő gitáros, zeneszerző, szövegíró Bródy János körülbelül 50 nagylemez elkészítésében vett részt, nagyjából 500 dalszöveget írt, és több mint 100 dal zenéjét szerezte. Valószínűleg nincs olyan ember az országban, aki ne ismerné a nevét és dalait.

A jeles évforduló alkalmából a Story Extra kamerái végigkísérték a Kossuth-díjas művészt élete legfontosabb helyszínein; Bródy megmutatta szülőházát, elmesélte, milyen versenyt nyert gyerekként, és beszélt a Műegyetemen szerzett élményeiről is. A zenész az Illés együttes törzshelyére is elvitte az RTL Klub stábját, majd pedig szombaton tartandó, jubileumi Aréna-koncertjéről is szót ejtett; többek közt az is kiderült, Facebook-oldalának követői is segítettek abban, mi hangozzon majd el az est folyamán.

Kiderült, hogy olyan 60-70 dal van, amit ők mindenképpen szeretnének hallani, úgyhogy nem volt könnyű kiválasztani azt a 25-30 dalt, ami végül is az Aréna színpadára kerül. 

Úgy tűnik, hogy ebből a műfajból, a Rock and rollból, nem lehet kiöregedni. Csak belehalni lehet. De ezt még nem tervezem egy ideig.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik