Szórakozás

Rózsa György nehéz évet tudhat maga mögött

24.hu
24.hu

2016. 04. 05. 15:55

Rózsa György kettős jubileumot ünnepel az idén. Ötven éve kezdte televíziós pályafutását, ősszel pedig 70 éves lesz. Még ma sem tud végigmenni az utcán anélkül, hogy valaki ne kiabáljon utána: “Á, ez a Rózsa Gyuri!” Produkciós cégével mai napig gyárt filmeket, aktív életet él, és nagyon vágyik egy unokára – mindez pedig a Story Extra interjújából derült ki.

Tényleg ez egy ilyen különlegesség az én életemben. Az 50. televíziós esztendőm és hát ősszel belefordulok a 70. igazi esztendőmbe. (…) Az első 15-20-25 televíziós esztendőben egy kicsit keveset foglalkoztam a családdal, vagy minden mással. Nagyon nagy szerelem volt nekem ez a televízió. (…)

Az országos ismertséget, azt nyilván a Kapcsoltam hozta meg. Az volt a leghosszabb ideig futott televíziós vetélkedő, mindmáig Magyarországon; 11 évig ment. Két évre rá elindult 1982-ben a Leg-leg-leg, az meg az első bulvár műsor volt Magyarországon. (…) Aztán jött a Bűvös hatos. Imádták, ez volt az első színtiszta memória játék. Mindegyik műsornak volt egy-egy ilyen szlogenje, amit kiabáltak az emberek utánam az utcán, hogy: Ha kedd, ha szerda: Zsákbamacska!”

A legendás tévés nem szokott a magánéletéről beszélni, a bajokról, szomorúságokról pedig főleg nem. Ezúttal azonban elmesélte, hogy nehéz perióduson van túl és, hogy nem megy neki könnyen elfogadni az idő múlását.

Az előző év, az nekem nagyon-nagyon nehéz évem volt. Ugye meghalt az édesanyám, meghalt az öcsém, a testvéröcsém. Teljesen váratlanul. Úgyhogy ezt átvészelni, hát úgy mondjam, nem volt nagyon könnyű. Azért nem szívesen beszélek viszont a betegségekről, mert azt meg úgy érzem, hogy lassan én leszek a nemzet betege. Tényleg nem szeretné az ember, hogy azt mondják róla: Jé, ez még él! vagy valami, sőt inkább azt szeretném, hogyha most valaki megnézi ezt az adást, inkább azt mondja: Az nem létezik, hogy mindjárt 70 éves lesz ez a Rózsa Gyuri. (…) Nagyon nehéz megszokni, hogy az ember most már lassan 70 lesz. Nagyon nehéz. Nagyon nehéz beletörődni”

– mondta el Rózsa György, aki mindent megtesz lányáért, Csilláért. Vele kapcsolatos legnagyobb kívánsága is.

Én vagyok az, nem mások. Én vagyok az, aki úgy próbálja a Csillát afelé tolni, hogy legyen egy… Én már azt is mondtam neki, hogy nem kell, hogy férjed legyen, csak legyen egy gyereked; aki, – hogyha véletlen mégis csak nekem el kell mennem – akkor vigyáz rád, és aki szeret téged, és akit te is szerethetsz, és akire te is vigyázhatsz. Nagyon-nagyon szeretném, hogyha Csilla találna egy méltó társat, és végre lenne egy unokám.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Simicska tévéje is döntött

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.