Szórakozás

Újabb titokzatos körzetre bukkantak a nevadai sivatagban

Ha azt mondjuk 51-es körzet, mindenkinek valami fura, földöntúli rejtélyekkel és titkokkal teli terület jut eszébe, amiről még azt sem lehet tudni, hogy létezik-e vagy sem. Rengeteg hír és álhír kering az interneten a Nevadában található telepről, amiről a legtöbben azt suttogják, hogy az amerikai kormány földönkívülieket és UFO-kat tart.

Google Maps

A Google műholdfelvételei alapján az 51-es körzettől északkeletre van egy úgynevezett 6-os körzet, ami sokkal titokzatosabb mint a híres szomszéd, ráadásul az USA kormánya is elismeri a létezését. A terület az úgynevezett Nevada Nemzetbiztonság csoporthoz tartozik és az 1940-es években földalatti nukleáris robbantásokat végeztek itt. Miután a körzetről készült képek nyilvánosak lettek, az amerikai Nukleáris Nemzetvédelmi Ügynökség rögtön megpróbálta azokat eltüntetni az internetről.

Google Maps
Google Maps

Miután a közösségi médián keresztül többen felkapták az ügyet, a területért felelős ügynökség a héten végre elismerte, hogy a hatos körzet egykor védelmi célokat szolgált. Az ügynökség szóvivője elmondta, hogy a körzetben eleinte csak érzékelő szenzorokkal foglalkozó kutatók dolgoztak, majd később ez odáig fejlődött, hogy elkezdtek nukleáris kísérleteket is végrehajtani.

Egyes összeesküvés elméletek szerint a hatos körzet még a mai napig aktív, sokan azt gondolják, hogy jelenleg drónokat tesztelnek a területen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik