Szórakozás
Szellő István (Array)

Szellő István megnyerte a pert a Borssal szemben

24.hu
24.hu

2016. 03. 10. 19:01

Korábban a témában:

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, Szellő István beperelte a Bors című napilapot azokért a cikkekért, amelyeket 2013-ban, volt párja halála után írtak róla.

Az ügyben tavaly nyáron született elsőfokú döntés, mely szerint a lap kiadójának 15 napon belül bocsánatot kell kérnie, és 1,2 millió forint nem vagyoni kártérítésre is kötelezték őket a Szellő Istvánnal szemben elkövetett jogsértések – jó hírnév megsértése, magántitok és magánélethez való jog megsértése, továbbá a saját képmáshoz fűződő jog sérelme – miatt.

A hvg.hu most arról tudósít, a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla az elsőfokú döntéssel és az indoklással egyetértett. A felperes ugyanis a bíróság szerint közszereplőnek minősül ugyan, de a közszereplői tevékenységén kívüli körben a felperest is megillette a jog, hogy a magánélete részleteiről a hozzájárulása nélkül a média ne hozzon nyilvánosságra részleteket, ezek kéretlen taglalása tehát jogsértő. Az 1,2 milliós kártérítést is elégségesnek ítélte az ítélőtábla, és az alperes kiadónak bocsánatkérést is meg kell megjelentetnie.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.