Szórakozás

Sarka Kata visszavágott a “rosszindulatú támadásra”

Hajdúné kiakadt azon, hogy nemrégiben a fejéhez vágták, más dolga sincs, mint a testét edzeni. Nyílt levélben áll ki életmódja mellett.

Sarka Katát betámadták, de ő nem hagyja magát – így tudnánk röviden összefoglalni azt a csörtét, amiről többek közt Hajdúné Facebook-oldalán is olvashatunk, és ami természetesen ezúttal is diétával és alakformálással függ össze.

Egy rosszindulatú támadással szembesültem múlt héten, amikor egy kereskedelmi televízió stúdiójában jártam. A történtek egy nyílt levél megírására ösztönöztek, amelyben kifejtem vékony kontra elhízott nő témában az álláspontomat.

Nagy port kavart Bochkor Gábor kijelentése, miszerint: “Aki elhanyagolja magát egy párkapcsolatban, az méltatlanná válik arra, hogy szeressék.” A rádiós véleménye vitát indított el, a a csatorna pedig engem is meghívott egy beszélgetésre, ahol Nótár Ilona kulturális antropológus és Katus Attila mellett a harmadik megszólaló voltam. Sosem titkoltam, hogy számomra az egészséges életmód és a sportos alak elengedhetetlen, hiszen a húszas éveim elejétől fogva modellként dolgoztam és értem el sikereket. Ezért is esett rosszul, amikor Ilona megjegyezte: „Katának van ideje arra, hogy hat órát kondizzon”. Nem értettem ezt a támadó megnyilvánulást, hiszen elmondtam a műsorban, hogy az akaraterőnkön múlik minden, otthon is lehet edzeni saját testsúllyal, amikor időnk engedi.

A beszélgetés végén, békében elváltunk, ám Ilona a saját blogjában megjegyzéseket tett rám, éppen az alatt a fotó alatt, amin közösen mosolygunk, mert azt nem hagyta volna ki, hogy Katus Attilával és Sarka Katával pózoljon. Majd egy levelet is kaptam tőle. Mikor megláttam a feladót, naivan azt gondoltam, biztos bocsánatot kér a támadásért, hiszen ok nélkül bántott, ám a levélben ismét kioktatni próbált arról, hogyan kellene példát mutatni. Nos, úgy gondoltam, nyílt levélben válaszolok”

– írja Kata, aki a life.hu-n közzétett írásában azon túl, hogy kiáll saját életmódja mellett, oda is szúr egyet-kettőt kritikusának.

“Nem tartom azt sem jó példának, hogy amikor az ideális női testről beszélgetünk, te odaülsz tíz kiló súlyfelesleggel. A blogodból az is kiderült, te már a felvétel előtt tréningezted magad, tele voltál indulattal. Kijelentetted, hogy nekem nincs más dolgom, csak napi hat óra edzés. Hidd el, én is háztartást vezetek, két gyermeket nevelek, több cégben érdekelt vagyok, rengeteg a dolgom. Nem azért nézek így ki, mert napi hat órát sportolok, hanem mert egészségesen étkezem, jó alapanyagokból készített ételeket eszem, és heti kétszer, maximum háromszor sportolok.
Aki nem tud drága edzőterembe járni, az találhat az interneten olyan gyakorlatokat, amelyek fél óra alatt átmozgatják a testet. Nem kifogás a pénz, nem kifogás az idő, nem kifogás az életkor! Ha te ilyen indulattal beszélsz erről a témáról, akkor azt hiszem, te vagy az első, akinek változtatnia kell, mert minden probléma, amit a külvilágra vetítesz ki, magadból indul”

– olvashatóak Kata sorai; a levélváltást kiváltó adást pedig alább ön is megnézheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik