Szórakozás

Orbán megvert kutyája: fia nevére regisztrálták a kuvaszt

A kormányfő egy félig vak kuvasszal pózolt és kiállt az állatvédelem mellett. A Blikk később kiderítette, Nárcisz egy nagyon jámbor kutya, „talán pont ezért történt vele olyan szörnyűség, ami soha nem múló emlékeket hagyott gazdáiban. Máig nem tudni kik voltak a tettesek, akik hajszál híján agyonverték az ebet”.

Az Index szerint az állatot hat éve a Budai Kisállat Klinikán kezelték, a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár vitte be a kutyát.

A lap megkereste XI. kerületben működő rendelőt, ahol közölték, hogy az állat nyilvántartási kartonja szerint 2010 júniusában vették fel Nárcisz névre keresztelt kuvaszt.

Az állatkórház korábbi orvosa azt mondta a portálnak, kutya annyira rossz állapotban került hozzájuk, hogy két hétig bentlakásos gyógyításban kellett részesíteni. A kutyának el volt törve a lába, és fejsérülése miatt elvesztette az egyik szemét.

Az orvos szerint a fiú, a kormányfő és a felesége többször meglátogatták a kutyát a kezelés ideje alatt.

A klinika alkalmazottja szerint a kezelés idején nem derült ki, hogy pontosan mi történt a felcsúti háznál, de úgy emlékszik, volt arról szó, hogy meg kell erősíteni a ház őrzését.

A VS a sztorival kapcsolatban korábban utánanézett a miniszterelnök Facebook-oldalán, képeken és cikkekben, de semmi nyomát nem lelték Nárcisznak. A Facebookon egy olyan kép volt, amelyen az Orbán-családdal együtt egy kutyát fotóztak, de az nem Nárcisz, és mint kiderült, Orbán Ráhelé.

Orbán négy éve azt is mondta, nincs kutyája, nincs rá ideje.

Az Index megkérdezte a miniszterelnöki sajtóirodát, mi az igazság, ők csak annyit válaszoltak, „ebtartási ügyekben nem vagyunk illetékesek.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik