Szórakozás

Miért iszik meg egy brit lány két üveg ecetet hetente?

Ella Ruby Ginn a 19 éves sminkmester Hastingsben él, de nem erről híres. Hanem arról, hogy a hozzá hasonló lányokkal ellentétben neki nem egy üveg víz, hanem egy üveg ecet lapul a táskájában. Nem holmi balzsamecet, hanem kifejezetten savas almabor-, vagy malátaecet.

„Nem is emlékszem már, mikor és miért kezdtem el ecetet inni, nagyon fiatal lehettem, mert amióta az eszemet tudom, szeretem” – mondja Ella.  „Emlékszem, egyszer, amikor a nagymamám meglátta, azt mondta, ki fogja égetni a gyomromat, de én azt sem bántam. Imádom a keserű ízt, és az érzést, miután lenyelem, és mellkasomnál éget.”

Fotó: Facebook / Ella Ruby
Fotó: Facebook / Ella Ruby

A lány a legszívesebben egy borospohárból, szívószállal szürcsöli az ecetet, mert így lassan kiélvezi, ahelyett, hogy egy hajtásra kiinná. Régebben a klasszikus malátaecet volt a kedvence, de egy ideje almaboresetre váltott. Vannak, akik szerint utóbbi nem csak egészséges, de a fogyást is segíti. Lehet  benne valami: Ella egy éve állt át rá, és azóta, majdnem 20 kilótól szabadult meg.

Az ecetfogyasztást mégsem jó túlzásba vinni. Helena Gibson-Moore, a Brit Táplálkozástudományi Intézet kutatója szerint, bár az ecetivásnak kevés ismert mellékhatása van, a savassága miatt a fogaknak biztosan árt. Mindemellett a jótékony hatásairól sincs meggyőző bizonyíték. Csak néhány vizsgálatot végeztek, azokat is patkányokon, vagyis nincs tudományos bizonyíték arra, hogy tényleg használna. Ahogy arról sem lehet tudni semmit, hogy milyen hatása lehet egy emberre nagymennyiségű ecet, hosszú távú fogyasztása.

Fotó: Facebook / Ella Ruby
Fotó: Facebook / Ella Ruby

„A legtöbben úgy gondolják, hogy ez egy nagyon fura szokás. Akik csak hallanak rólam, minimum azt képzelik, hogy nagyon kellemetlen szagú a leheletem. De amennyire hozzám közel állóktól tudom, ez egyáltalán nem igaz” – mondja.

Egy biztos: nem valószínű, hogy Ellát a közeljövőben bárki, vagy bármi eltántoríthatná az ecetivástól: „soha nem elég belőle” – mondja.

(via Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik