Szórakozás

Czeizel Endre 400 milliós vagyont hagyott hátra

Czeizel-Endre(650x433).jpg (Array)
Czeizel-Endre(650x433).jpg (Array)

Mint megírtuk, a tavaly ehunyt Czeizel Endre volt sze­re­tője – akinek két gyermeke is született a professzortól –  ér­ték­becs­lő­höz for­dult, hogy fel­mérje a genetikus ha­gya­té­ká­nak va­lódi ér­té­két. Attól fél ugyanis, hogy a pro­fesszor öz­ve­gye el­hall­gat előle va­la­mit.

A felmérés megtörtént, tegnap ügyvédek és értékbecslők lepték el Czeizel két ingatlanját, ahol kiderült: mindennel együtt mintegy 400 milliós vagyont hagyott hátra a tudós. A Blikk információja szerint a közjegyző úgy döntött, nemcsak Czeizel házában és az ugyancsak hozzá köthető lakásban, hanem Budaörsön, a szeretőnél is fel kell mérni mindent, hiszen Czeizel amo­lyan kétlaki életet élt.

A lap cikke szerint a helyszínen megjelent értékbecslők komoly műkincseket vettek leltárba. Volt köztük szobor, akvarell, festmény, szőnyeg, sőt ékszer is. Információnk szerint ezek 70–100 millió forintot is érhetnek, az ingatlanok összértéke pedig elérheti a 300 milliót.

Az már korábban kiszivárgott, hogy a szerető igénye minimum 100 millió forint. Ő ugyanis tételesen felsorolta azokat a festményeket, amelyekre jogot formál. A család azonban erről hallani sem akar, ugyanis a vagyon nagy része – beleértve az ingóságokat is – a családi cég tulajdonában van, amelynek irányításából az utolsó időszakban a professzor szinte teljesen kivonta magát. A tulajdonosok pedig döntő százalékban idősebb gyermekei lettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik