Szórakozás

Letiltották Kern András filmjének plakátját

Nem kerülhetnek utcára Kern András új filmjének plakátjai. A január végén bemutatásra kerülő Gondolj rám című mozi hirdetésein a Kossuth-díjas színművész bemutat a világnak, a világszerte jól ismert kézmozdulat viszont közterületi reklámozás során nem elfogadható az Önszabályozó Reklámtestület szerint. A döntés értelmében a túl trágárnak ítélte hirdetés eredeti formájában nem kerülhet ki az utcára.

“Jó ideje már, hogy elkészítettük ezeket a plakátokat, de csak most derült ki, hogy a forgalmazó összetűzésbe került a törvénnyel, illetve szabályt szegett, amikor azt találta ki, hogy így fogjuk reklámozni a Gondolj rám filmet. Valószínűleg ők sem tudták, hogy egy ilyen kézmozdulattal ekkora hibát vétenek, pedig csupán arról van szó, hogy a film főszereplője, egy orvos, akit magam alakítok, így üzen a világnak. Hozzáteszem, merő jóindulatból. Ez viszont állítólag sérti a gyerekek érzékenységét”

– mondta a Blikknek Kern.

A szóban forgó plakátoknak a napokban kellett volna megjelenniük az utcákon, ám ez eredeti formában nem lehetséges, új plakátok elkészítésére pedig idő hiányában már nincs lehetőség. A forgalmazó kénytelen más megoldáshoz folyamodni: valószínűleg kikockázzák majd a színész kézfejét, amely a nemzetközi jelzést mutatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik