Szórakozás

Ittas vezetés miatt állt bíróság elé Móka Miki

A 63 éves Jászai Mari-díjas színészt, Gyabronka Józsefet december 18-án éjszaka igazoltatták a rendőrök. Az alkoholszonda azonnal kimutatta az ittasság tényét, ezért elvették jogosítványát és fel is jelentették. A Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön gyorsított eljárással tárgyalta az ügyét – írja a Blikk.

A Móka Mikiként nagy népszerűségnek örvendő színész ügyvédje arra kérte a bíróságot, hogy vegyék figyelembe az enyhítő körülményeket védence ügyében. “Gyabronka József már a helyszínen elismerte felelősségét. Vegyék figyelembe, hogy 39 éve vezet balesetmentesen, emellett 4 éves gyermekéről és ágyhoz kötött beteg édesanyjáról gondoskodik, éjfél előtt pedig alig volt forgalom, így csak csekély mértékben veszélyeztette a közlekedőket” – fogalmazott védőbeszédében Mille Attila.

Gyabronka egyébként 4-5 pohár bor után ült a volán mögé és elmondása szerint nem érezte magát részegnek, ezért nem hívott taxit. Mindezek ellenére beismerte, hogy hibázott, így a bíró az akár kétévnyi börtönbüntetés kiszabása helyett, 204 ezer forintos pénzbírságot – amire a színész részletfizetést kért – , valamint a járművezetéstől való öt hónapos eltiltást hirdetett ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik