Szórakozás
zseda(430x286)(1).jpg (zséda)

1 milliót fizet a köztévé Zsédáéknak adásonként

24.hu
24.hu

2015. 12. 28. 06:54

Még el sem kezdődött az Eurovíziós Dalfesztivál hazai selejtezője, de az új tagokból álló zsűri máris nyertes: Zsédát, Pierró-t, Freinreisz Károlyt és Both Miklóst bőkezűen honorálja az MTVA.

A Bors információi szerint a közpénzből élő intézmény 500 ezer és 1 millió forint közötti összeget fizet A Dal zsűrijének, aszerint, hogy kinek mennyit sikerült kialkudnia. A lap úgy tudja, Zséda menedzsmentje a plafonig mehetett, így az énekesnő a maximális 1 millióval lesz gazdagabb. Ez a fizetség adásonként értendő, nem összesen! Ezt az MTVA-ból kiszivárgott információnkat két független televíziós szakember is megerősítette.

“Ez a kereskedelmi tévék hasonló műsorainál adott pénzeknek többé-kevésbé megfelel. Az egymilliót sokallom, hiszen ők nem mentorok, akik a fordulók közt is dolgoznak a versenyzőkkel. A Dalban csak zsűriznek, ahol az 5–600 ezer normális, de az ennél nagyobb pénz indokolatlan, ami nem azt jelenti, hogy nem kapják meg! Megkapják, csak ezen már felháborodom, mert az adófizetők pénzéből, és ezért nem vesznek részt válogatásokon, felkészítéseken, csak ülnek a zsűriben. Az érthető, ha Zséda többet kér, mert szombatonként éppen fellépése is lehetne, akár több is, amit nyilván kompenzálni kell. Mondjuk azt nem hiszem, hogy szombatonként összeénekelne egymillát”

– mondta a lapnak egy televíziós szakértő.

A Dal – amit idén a nemzeti főadó, a Duna tévé közvetít – első elődöntője január 23-án lesz, tíz előadó részvételével. Ezt követi még két elődöntő, majd az első középdöntő február 13-án, kilenc versenyző részvételével. A második középdöntő február 20-án kerül megrendezésre, szintén kilenc versenyzővel. A döntőben, február 27-én eldől, ki képviseli hazánkat Stockholmban az eurovíziós dalfesztiválon. Összesen tehát hat adásban lesz majd szükség a zsűri munkájára.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.