Szórakozás

Klapka György ma 87 éves lett és tényleg felszámolja a Vámház körúti üzletet

klapka-györgy (klapka györgy, )
klapka-györgy (klapka györgy, )

A milliomost évek óta kéri a felesége, hogy ne dolgozzon olyan sokat és úgy tűnik, hogy Klapka most tényleg beadja a derekát. Az összes elfoglaltságáról ugyan nem mond le, de legendás Vámház körúti aranyüzletét eladja, hiszen gyerekei úgy sem szándékoznak átvenni tőle a boltot.

“Ma beléptem a nyolcvannyolcadikba, elég volt! Eladom az üzletet, a Vámház körút 9-et is. Sokfelé vannak telkeim, azoktól is megválok, még a kőbányaitól is. Az összestől. A nejem örül, hogy nem dolgozom majd annyit. Mindig nehezményezte, miért kelek reggel hatkor, és miért dolgozom este hatig-hétig, hétvégén is. Ez egy harmincévesnek is sok, és én 1928-ban születtem, az régen volt ám… Persze, hiányozni fognak a kollégák, de úgy szerződöm, hogy ne rúghassák ki őket. Mi egy család vagyunk, már befizettem a jövő évi közös nyaralásunkat is” – kezdte a Borsnak Klapka.

“Négy vállalatot vezetek, leépítek belőle kettőt. A dió­somat nem adom! Azt szeretem benne, hogy egy nyeszlett nyavalyából terebélyes fa lett. Pontosan nyolcezer. A diós mellett az aranysót is szeretném megtartani. Nekem bevált, és egyedül én gyártom Európában. Dolgozni mindig fogok, anélkül tényleg nem tudok élni.”

Az aranyember arról is beszélt, hogy mihez kezd majd az eladásokból származó pénzzel. “Fogalmam sincs, mit kezdek a pénzzel, ezen még nem gondolkodtam. Puritán ember va­gyok, az egyszerű élet tesz boldoggá. Nem ér­dekel, hogy mit eszem, milyen ruhát hordok. Nem akarok kaszinózni, szórakozni, repülőt venni. Jachtra sem vágytam soha. Táncosként a hatvanas években bejártam a világot. Éltem Rómában, Londonban, Párizsban, Berlinben. Csak Ausztrália maradt ki, oda azonban már nem me­gyek, mert túl hosszú az út. A kutyáimat imádom, nekik vennék sok húst.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik