Szórakozás

Négymilliót bukott a színház Gesztesi miatt

Hosszú hetekig próbálták a Karinthy Színházban ősz elején a Csalogány család című komédiát, a főszerepben Gesztesi Károllyal, a többi szerepben pedig Voith Ágival, Székhelyi Józseffel, Bacsa Ildikóval és Széles Tamással.

A több mint húszfős stáb becsülettel készült a zenés komédia szeptember 28-i bemutatójára, amely annak ellenére is sikeres lett, hogy a premieren az önpusztító életmódot folytató Gesztesi Károly láthatóan nem volt a helyzet magaslatán. A színész a következő előadást betegségre hivatkozva nem is vállalta, helyette a fia, Máté ugrott be, aki az előadás zenei vezetője volt. Ám hiába tette bele Gesztesi Máté minden tudását, a darabot mégis le kellett venni a műsorról, Károly nélkül ugyanis egyszerűen nem működött – írja a Blikk.

A Karinthytól hivatalos információt nem kapott a lap, ám színházi berkekből megtudták, hogy ez négymillió forintos veszteséget jelentett a teátrumnak, ami egy ilyen kisebb társulatnál komoly összeg.

“Bármennyire is tehetséges Máté, a harminc év korkülönbség az egész darabort befolyásolta. Nem öröm ez számunkra, hiszen egy magánszínház életében ez valóban érvágás, de el kell fogadnunk, hogy a Csalogány család egy ilyen csillagzat alatt született. A többiekkel sem tehettem meg, hogy tovább visszük így, hiszen nagyon sok munkát öltek bele, és azt érdemelnék, hogy úgy menjen, ahogy terveztük”

– nyilatkozta Karinthy Márton, a színház igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik