Szórakozás

Győrfi Pál: Feleségem szeretné, ha visszavennék a tempóból

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője különös kivétel a szakmájában, hiszen a híradásokon kívül is láthatják a nézők bulvárlapokban és showműsorokban, igazi híresség vált belőle.

“Ez egy magyar sajátosság.  Amikor egy külföldinek bemutatnak, nem is érti, mi ez a felhajtás körülöttem. Az emberek megismernek, mosolyognak, beszélgetni szeretnének velem. A magyarázat az, hogy nálunk egységes mentőszolgálat létezik, így a lakosság mindig tőlem kap információt baleseti, bűnügyi helyszínekről, sérültekről. Az emberek esténként beengednek az otthonukba, megbíznak bennem.

A közbizalmat igyekszem meghálálni, és nem átesni a ló túlsó oldalára, nem nagyon elmélyülni a bulvárban, de ez nehéz feladat”

– mondta a Borsnak adott interjújában Győrfi, aki folyamatos 24 órás szolgálatban van, és ráadásul kettő-, négy és hatéves gyermekét neveli feleségével.

Fotó: Steiner Gábor
Fotó: Steiner Gábor

“Imádom! Persze vannak nehéz pillanatok, például amikor hét végén végre tizennyolc éves nagyfiam is velünk van, készülődünk a vasárnapi ebédhez, és közben jön a tévéstáb egy kamerával. Azonban elképzelni sem tudom, mi lesz, ha már nem ezt fogom csinálni, elmegy mellettem egy mentő, és nem fogom tudni, miért szirénázik. (…) A feleségem egy főnyeremény! Félt engem, szeretné, ha visszavennék a tempóból, ugyanakkor mindenben támogat. Én pedig mindent megteszek, hogy minél több időt tölthessek velük, na és minél tovább!

Ötven elmúltam, három pici gyerekem van, ha szeretnék ott lenni a ballagásukon, velük izgulni az érettségin, akkor oda kell figyelnem magamra.

Nem iszom, nem dohányzom. Reggelente kocogni járok, próbálom javítani az állóképességem. A táplálkozásban olykor kicsit elcsábulok a hurka, kolbász oldalára, de legalább ennyi élvezetet engedjek meg magamnak. Nem igaz? A feleségem egészséges ételeket tesz az asztalra, a rendszeres étkezéseket viszont nem tudom biztosítani magamnak, hisz a napjaim eleve rendszertelenek. A rendszeresség, a kiszámíthatóság mondhatni egyfajta lehetetlen küldetése az életemnek” – tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik