Szórakozás
balogh-edina(430x286)(2).jpg (balogh edina, )

Pornómagazinos ügye miatt küzd Som-Balogh Edina

24.hu
24.hu

2015. 11. 21. 07:52

A Barátok közt színésznője, Som-Balogh Edina néhány évvel ezelőtt rendkívül kellemetlen helyzetbe került egy pornómagazin miatt, amelynek címlapján egy „akció­ban lévő” meztelen női testre montírozták a fejét. Edina bírósághoz fordult, már megjárta az elsőfokot, a másodfokot és a Kúriát is, de még mindig nem került pont az ügy végére.

“Terhes voltam, amikor a mocskos pornómagazin miatt járnom kellett a bíróságra. Nem bírtam idegekkel, végül mindent a férjemre bíztam. (…) Annyira megdöbbentette a bírót is ez a mocskos ügy, hogy első fokon szokatlanul komoly kártérítést ítéltek meg” – mondta a Borsnak a színésznő, akinek elsőfokon ötmillió forintot ítéltek meg a kiadótól, és még ötmilliót a felelős szerkesztőtől.

Az ügy másodfokra került, ott is elismerték a jogsértést, de a szerkesztőnőt felmentette a bíróság. Még Edinának kellett volna hétszázezer forint perköltséget kifizetni, ami egyéb kiadásokkal majd egymillióra rúgott.

“Ekkora arcátlan gaztett után, miután meghurcolnak, bemocskolnak, még én fizessek a szerkesztőnőnek?! Azonnal jogorvoslatért fordultunk a legfelsőbb bírói testülethez, a Kú­riához. Igazunk lett, hatályon kívül helyezték a másodfok döntését, törölték az erre vonatkozó illetéket. (…) Azt hiszik, hogy bárkit bemocskolhatnak? Bárkinek az arcát odatehetik, és még nekünk kell magyarázkodni? Aki ezt elkövette, az ne ússza meg! Mondja ki a bíróság, hogy bűnös, felelnie kell” – tette hozzá Som-Balogh Edina, akinek ügyét a Kúria döntése után ismételten újra kell tárgyalni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

The Cranberries May 9th, 2012 Sound Academy Toronto, Ontario (Photo by Michael Hurcomb/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.