Szórakozás

Got Talent: Külföldön már imádják a szombaton feltűnő csapatot

Szombat este mutatkozik be a Hungary’s Got Talentben a Peet Project. A zenekar frontemberével, Peettel, azaz Ferencz Péterrel beszélgettünk.  

Mikor alakult a zenekar és honnan a névválasztás?

Az első dalok 2008 nyarán készültek, de 2009-ben kezdtük az aktív koncertezést. Ekkor volt az első hivatalos megjelenésünk Peet Project-ként, amikor ezen a néven megnyertünk egy országos dalversenyt. A becenevem “Peet”, de szólókarrier helyett egyértelműen zenekart szerettem volna, ezért a “Project”.

Mióta zenéltek együtt ebben a felállásban?

A jelenlegi felállást két éve hallhatja-láthatja a közönség. Ez volt egyébként a zenekar eddigi legeseménydúsabb időszaka.

Milyen zenei stílust képviseltek?

Zenénk pop és funky alapokra épül, és néha kap egy kis soul-os, R&B-s fűszert, némi jazzes szabadsággal. Dallamos, de nagyon dinamikus és energikus zenét játszunk, amelynek legfőbb extra eleme a hegedű, ami együtt él az énekkel, szaxofonnal. Az igazi siker számunkra az, amikor a közönség velünk együtt énekel, táncol.

Jól tudom, hogy nemrég Amerikában is turnéztatok?

Hála az égnek immár harmadszor repülhettünk a tengerentúlra. Mivel ezúttal az általunk képviselt zenei stílus fővárosában, Los Angelesben koncerteztünk, temérdek élményt és inspirációt szereztünk. Fantasztikus pozitív visszaigazolás, amikor Los Angelesben állva tapsol a közönség a koncerted után, ezt még mindig nem könnyű feldolgozni. Persze nem csak zenéltünk: kihasználva a hollywoodi látványt és a még ott is szokatlanul forró időjárást videóklipet is forgattunk egy igazi amerikai sportautóval.

Mit vártok a Got Talentes szereplésetektől?

A Peet Project megalakulása óta sokkal sikeresebbé vált külföldön, mint idehaza. Bár nagyon örülünk ennek, de abban bízunk, hogy a Got Talent segít feloldani ezt a helyzetet és a műsor révén itthon is szélesebb közönséghez juthatunk el az általunk játszott zenei stílussal. Hiszünk abban, hogy nem véletlenül kaptunk a zenéhez tehetséget, ahogy az sem véletlen, hogy ide születtünk.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik