Szórakozás

Laár András állítja: imádkozás gyógyította meg

A L’art pour l’art Társulat és a KFT együttes alapító tagja, Laár András nem kevesebbet állít, mint hogy évekkel ezelőtt imádsággal sikerült kigyógyulnia súlyos gerincbetegségéből, amelynek gyógyítására még az orvosok sem láttak nagy esélyt.

“Kizáródott, nem visszafordítható gerincsérvem, porckorongsérvem volt. Az orvos azt mondta, csak a műtét segíthet, ami háromesélyes: vagy jobb lesz utána, vagy rosszabb, vagy úgy marad. Arra gondoltam, akkor inkább ne nyúljanak a gerincemhez. Jobban hiszek a csodában, mint az orvosokban. Akkor kezdtem el gyógyító mantrákat mondani, amikor már két hete feküdtem az ágyban, félig-meddig tényleg bénultan a folyamatos, leírhatatlan fájdalomtól. Egyszer csak felhív a jógaoktató barátom, András, és azt mondja: most a jógásokkal hindi nyelvű imákat éneklünk, hogy gyógyulj meg. Hallottam is a telefonban, ahogy harminc, negyven ember énekelt.

Elsírtam magam, és rá egy percre felálltam az ágyból”

– mondta a Borsnak Laár.

A művész azt állítja, hogy akkor 2002-ben elmúlt a fájdalmának nyolcvan százaléka, és azóta gyógyultnak tekinti magát. Laár András imás gyógyulása óta a gyógyító zenében is hisz, közelgő koncertjén még a közönséget is megkísérli kezelni.

“Az egésznek lesz egy mágikus jelentősége, mert párhuzamosan zajlik majd egy gyógyító Buddha-szertartás. Megidézzük, és a gyógyító energiát szétsugározzuk. Nem csodálkoznék, ha azok a nézők, akik eljönnek, gyógyultan távoznak. Valaki majd azt mondja: elmúlt a taknyosságom. A Tündér Tantra Körben foglalkozunk gyógyítással, akikre gondolunk, azok jobban lesznek. Ez egy szertartás, ami művészi köntöst vesz fel. Ilyen műfaj még nincs” – tette hozzá Laár, aki nyáron adott interjút a 24.hu-nak “Ön most komoly arcot vág, miközben reggel meg szart egyet” címmel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik