Szórakozás

Ördög Nóra afrikai gyerekeken segített

Ördög Nóra (Ördög Nóra)
Ördög Nóra (Ördög Nóra)

A TV2 műsorvezetője egy hetet töltött Angolában egy olyan kampány keretén belül, amely a tetanuszfertőzés ellen szól. Ördög Nóra a Mokka ma reggeli adásában azt mesélte, rengeteg borzalommal szembesült, amit sem elképzelni, sem elfelejteni nem lehet. Emellett pedig nem tudott elvonatkoztatni két saját gyermekétől sem…

“Ez egy életreszóló élmény, amit az ember egy életen át emésztget, és elraktároz. Tudtam, hogy hová megyünk, és tudtam, hogy milyen körülmények vannak…. Én azért mentem ki, hogy saját szememmel lássam, az oltóanyag hogyan jut el a megfelelő helyre. Már 10 éve tart ez a kampány, és azt kellett megtapasztalnom a saját szememmel, hogy nagyon egyszerű a dolog: ha van oltóanyag, akkor ezeket az embereket be lehet oltani, meg lehet menteni. (…)

Az volt a legnehezebb, hogy minden egyes gyerekben a Micit láttam, a Vencit láttam; láttam, hogy beteg, hogy folyik az orra, hogy nincs jól felöltöztetve. És nem tudsz minden gyerekhez odamenni, hogy segítsél. Ezen túl kellett azért lendülni” – mesélte a műsorvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik