Szórakozás

Előkerült egy régi utcai videó az elhunyt x-faktoros Bodnár Attiláról

Mint megírtuk, meghalt az X-Faktorban megismert ifjabb Bodnár Attila, a Modern Hungária egykori tagjának, Bodnár Attilának a fia. Az elhunyt énekes haláláról még nem derültek ki részletek.

Hiába szavaztak neki bizalmat a mentorok

Az 1975. november 30-án született Attila 2010-ben tűnt fel az X-Faktorban. Az olykor rockos és alternatív zenei irányvonalat képviselő Attila mindig is inkább a dalszerzést részesítette előnyben. Már akkor is nehéz körülmények között élt, utcazenészként dolgozott, a válogatón kinőtt pólóban állt színpadra. Titokban akarta tartani a zsűri előtt, hogy édesapja kicsoda, de a névegyezés miatt azonnal fény derült a rokoni kapcsolatra. A hányattatott sorsú fiúnak hiába szavaztak bizalmat a mentorok, nem tudott élni a lehetőséggel. Második produkciója csalódás volt, ennek ellenére tovább engedték, ám a következő katasztrofális teljesítmény után nem volt kegyelem: kiejtették a tehetségkutatóból. Az ifjabb Bodnár azzal magyarázta a kudarcot, hogy épp akkor szakított barátnőjével, ami nagyon megviselte.

Attila apja azt akarta, hogy fia vegye fel anyja vezetéknevét

Ifjabb és idősebb Bodnár Attila az X-Faktor előtt már nyolc éve nem beszéltek egymással. Az RTL Klub szerkesztői hozták össze újra a nagy családegyesítő találkozót Ausztriában. Az idősebb Bodnár feleségével, Pap Ritával akkor már több mint tíz éve ott élt két közös gyermekükkel. Attila még édesapja előző kapcsolatából született. A békülés azonban nem volt tartós. Az édesapa úgy vélekedett, hogy fiának csak hátránya származhat abból, hogy kiderült, ő az apja. Szerinte Attilának is az lett volna a legjobb, ha felveszi az édesanyja nevét.

Apa és fia állítólag akkor vesztek össze, amikor az ifjabbik Bodnár huszonkét éves kora környékén teológiát kezdett el tanulni. Édesapja azt hitte, meg akarja téríteni az egész családot, és féltette fiait. Az X-Faktor után még megpróbálták a közös munkát, de 2011-ben végleg megszakadt a kapcsolat közöttük. Állítólag azért, mert mindketten önfejűek voltak és nem hallgatták meg a másik tanácsait, véleményét.

Csóró volt, aluljárókban zenélt

Ifjabbik Bodnár Attila 2011. márciusában azt nyilatkozta, hogy halomban állnak a befizetésre váró csekkjei, de egyelőre nem tudja miből kifizetni őket, és sürgősen alkalmi munkára lenne szüksége, még szórólapot osztani is elmenne. Hiába beszélt jól angolul és volt egy teológus diplomája is, újra utcazenélésből próbált megélni.

2011. szeptemberében készült róla egy videó utcazenélés közben. A divatikon.hu felvételén rossz állapotban, egy aluljáró kövén ülve nyilatkozott egy zenésztársával. Elmondták, hogy másfél óra alatt kétezer forintot tudnak keresni átlagosan. Hogy miért pont aluljáró? Ott nem szól rájuk a szomszéd a hangos zene miatt, leküzdik a lámpalázat, pénzért gyakorolhatnak, és különben is csórók – mondták.

Az utolsó hír szerint Attila még 2013-ban is aluljárókban zenélt alamizsnaként, ebből próbálta fenntartani magát. Elárulta, a pénz, amit az utcán összeszed, nem elég semmire. “Amint egy kis pénzem van, máris elköltöm. Talán jobban kellene spórolnom” – mondta a Blikknek. A cikkben édesapját is megszólaltatták. Azt mondta, hogy: “nem szeretnék erről beszélni. A fiamról rosszat nem akarok mondani, jót pedig nem tudok.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik