Szórakozás

Got Talent: Hárman megszólaltatnak egy nagyzenekari művet

Szombat este mutatkozik be a Hungary’s Got Talent zsűrije előtt az Infusion Trio. A zenekar tagjai Weisz Nándor, a Magyar Nemzeti Filharmónikus Zenekar tagja, Farkas Izsák, aki címszerepet alakít a Vígszínház Hegedűs a háztetőn című előadásában, és Simkó-Várnagy Mihály, aki a Liszt Ferenc Kamarazenekar mellett tanítással is foglalkozik. A 24.hu kérdéseire a formáció csellistája, Mihály válaszolt.

Mikor és hogyan alakult a formáció?

2011-ben alakult meg a zenekar. Mindhárman klasszikus zenei háttérrel rendelkezünk, de nagyon szeretjük a könnyűzenét is, és azon gondolkodtunk, hogy lehet a kettőt ötvözni. Így találtuk ki ezt a felállást, amelyben mindenki looper pedálokat használ, amelynek a lényege, hogy különböző pedálok segítségével rögzíteni tudjuk, amit játszunk, és ezeket az egymás után felvett dallamokat bármikor ki-be tudjuk kapcsolgatni, valamint még egy újabb dallamot rájátszani élőben. Így tulajdonképpen hárman pillanatok alatt meg tudunk szólaltatni akár egy nagyzenekari művet is.

Ez a formáció az első „találkozásotok”?

Más-más formációkban már játszottunk együtt, például Izsi és Nándi a mai napig együtt zenél a 2007-ben alakult Búgócsiga Zenedében, de hármunknak ez az első közös zenekara.

Milyen stílusban játszotok?

Nehéz a stílusunkat meghatározni, hiszen játszunk népdalfeldolgozásokat, aktuális slágerek feldolgozásait, és a saját dalaink között is van elektronikusabb és rockosabb is. Ha nagyon muszáj, akkor talán a crossover kifejezés áll legközelebb az igazsághoz.

Mesélsz egy kicsit a saját dalaitokról?

A zenéket együtt szerezzük, hiszen mindenki maga építi fel a saját szólamát a looper pedál segítségével. A szövegeket pedig egy kedves barátunk, Mészáros Dániel írja, aki ugyanolyan jól ír magyarul és angolul is. Több dalunknak létezik kétnyelvű verziója is. Mivel alapvetően vidám természetűek vagyunk, a dalainkat is inkább a jókedv jellemzi, de van például egy kifejezetten komor és sötét hangulatú dalunk is, a Break The Tide, amire a legutóbbi klipünk is készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik