Szórakozás

Sztárban sztár: Így készül a négyszázezres haj, és a zokni férfiasság

A TV2 Sztárban sztár című műsorában hétről hétre ismert magyar előadók változnak át valaki mássá egy-egy produkció erejéig. A végeredmény többnyire rendkívül látványos, ám az odáig vezető hosszú folyamatról csak ritkán hallani.

Fejek a szekrényben

A profi szakemberekből álló csapat egy héten át dolgozik a hírességek tökéletes átalakulásán. Első lépésként mind a tizenhárom előadó arcáról mintaöntvényeket készítettek, a fejek ott sorakoznak egy szekrényben. Aztán videókat, fotókat, interjúkat néznek a megmintázni kívánt előadóról, hogy levegyék a jellegzetes vonásait, amiket mindenképpen meg kell mintázni.

“Speciális gyurmából elkészítjük, lemásoljuk az előadó arcát, eldolgozzuk az illesztéseket, pórusokat, ráncot teszünk rá. Ha kész, a pozitív és negatív öntőforma közé beöntjük a háromkomponensű szilikont, és huszonöt perc múlva kész a maszk”

– mondta a Borsnak Rausch Betti maszkmester.

Négyszázezres frizura

A maszkok felhelyezése akár több órán át is tarthat. Ezután jön a smink, a paróka, a ruha, öt-hat óra, míg teljesen átváltozik az előadó. A végeredményhez a fodrászok ötven százalékot tesznek hozzá. Ők nagy tudású, évtizedes múlttal rendelkező színházi szakemberek, akik a tavalyi sorozatban harminc flakon hajlakkot, négy üveg bajusz- és parókaragasztót használtak el. Ed­dig a legdrágább frizurát a Conchitának öltözött Kökény Attilának készítették, a parókája négyszázezer forintot kóstált.

“Hogy eltüntessük Tóth Ga­bi mellét, optikai csaláshoz folyamodtunk: leszorítottuk, és kicsit kitömtük a hasát, a derekát. Ha férfi lesz, minden nőnek kell férfiasság, aminek kialakításában nagy segítség a zokni. Azt, hogy a pasiknál mi­ből ké­szítjük a mellet, a de­koltázs ha­tá­rozza meg. Használhatunk szilikont, kitömött melltartót, ruhába épített push upot”

– árulta el a lapnak Kisprumik Ádám stylist.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik