Szórakozás

Kozsó szavanként tanul újra magyarul

kozso(2)(960x640).jpg (kozsó, )
kozso(2)(960x640).jpg (kozsó, )

A súlyos műtéten átesett énekes a Borsnak mesélt arról, milyen kínlódások árán sikerül újra jól megtanulnia anyanyelvét. Angoltudása felelevenítéséről pedig egyelőre nem is álmodhat.

“Meg kellett tanulnom mindent: falu, kutya, ember, szerelem. Korábban angolul is perfekt beszéltem, az is törlődött. Október 20-ig nem is tanulhatok angolul, csak magyarul, nehogy összekeveredjen a fejemben. Tilos. Értem az angolt, de nem tudok beszélni. Amióta gyógyulok, szinte mindig van nálam egy füzet. Mindig felírom azokat a szavakat, amelyeket nem tudok, vagy meg akarom tanulni. Több tucat füzet van már tele” – mesélte a lapnak Kozsó, akinek személyisége is sokat változott az elmúlt időszakban.

“Mások a dalaim, az életem, nem ugyanaz az ember vagyok. Például elkezdtem festeni. Édesanyám festőművész, eddig nem foglalkoztam vele, most örömmel teszem ezt. Sokkal több a lélek bennem. És azt sem titkolom többé, az elmúlt harminc évben negyvenegy könyvet írtam, meséket, regényeket – álnéven. Hálás vagyok a sorsnak, semmit nem csinálnék másképp, ha újjá születhetnék. Talán csak annyit, hogy többet pihennék. Ez egy lehetőség az élettől, élnem kell vele.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik