Szórakozás

Balázs Fecó: Borzadály, amiről manapság énekelnek

balázs fecó (balázs fecó, )
balázs fecó (balázs fecó, )

A 64 éves énekes nem tartja igazságosnak, hogy a playback műsorokért ugyanannyit kapnak a fiatal énekesek, mint azok, akik élőben zenélnek. Éppen ezért Balázs Fecó és pályatársai már fontolgatják egy ideje, hogy hivatalossá teszik: lehessen playbackelni, de a tátogásért kevesebb járjon, mint az élőzenélésért.

A Liszt Ferec-díjas előadó ráadásul a mai felhozatallal sem elégedett. Véleménye szerint a tapasztalat nélküli, tévéműsorokban feltűnt énekesek bugyuta dalszövegekkel állnak a közönség elé, ami aláássa a magyar könnyűzene színvonalát.

“Korunk zeneileg visszafejlődött. Ha levesszük a zenét és elolvasunk egy-egy szöveget, egyszerűen borzadály, amiről énekelnek. Nem tettek jót nekünk a te­hetségkutatók. Nap mint nap találkozom olyan énekesekkel, akikről három hónap alatt adott egy képet a műsor, aztán nem tudnak fél óránál tovább énekelni élőben, és nekünk, akik még élünk és dolgozunk, meg kell küzdenünk akár velük is. Ezzel nincs is semmi baj, csak a közönségnek tudnia kell különbséget tenni az értékek között. Tudnia kell, mi az a playback, és mi az, élőben meghalni a színpadon. Álljon meg a menet, minden társművészetben van etalon, a mi szakmánkban is, lefelé azért ne menjünk!” – mondta a Borsnak Fecó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik