Szórakozás

Ön tudja, miért látja még mindig Kiszel Tündét és Győzikét a címlapon?

A címben feltett kérdést kissé messziről indítva és kibővítve próbáljuk megválaszolni; kutatva a magyarázatát annak, miért tud még ma is indulatokat kavarni Gáspár Győző minden egyes megjelenése, vagy miért kattint még mindig az olvasó Kiszel Tünde - sőt, már lánya, Donatella - újabb és újabb fotóiért. Mi lehet a titok, amiért ők évek óta ott tudnak maradni a celebek olyan gyorsan süllyedő és emelkedő forgatagának tetején?

Kis mai magyar celebhatározónkban tehát Győzike és Kiszel Tünde “sztárságának” titkát fejtegetjük – a kezdetektől egészen napjainkig.

Nem nagyon hiszem, hogy túl sok olyan ember élne ebben a kis országban, aki ne találkozott volna már valahol Gáspár Győző, vagy éppen népes családja nevével és/vagy arcával. Győzike idestova 15 éve tűnt fel a magyar celebvilágban, helyesebben – akármilyen meglepő is lehet ez már, leginkább persze a fiatalabb korosztály számára – először a hazai zenei életben.

A Romantic valamit elindított…

Az eredetileg hentes végzettségű nógrádmegyeri, és akkoriban mindössze 25 éves fiatalember megalapította ugyanis a Romantic együttest, ami meglepően nagyot szólt, és egyszeriben bedobta az addig tök ismeretlen nevet a köztudatba – na persze ehhez azért kellett egy kis Dáridózás is.  A modern zenével párosított roma folklór hasított; a Dal a távolból, a Vágyom rád és a Szeretem őt című dalok, no és persze a jó hangú énekesnők (Jónás Andrea, Kunovics Katinka, majd később Völgyi Zsuzsi) hat albumra való anyagot biztosítottak, a menőségfaktort pedig erősíti, hogy még Enrique Iglesias előzenekaraként is felléptek.

Az együttes sikerszériájának végül a Győzike show vetett véget; a lányok az RTL Klubon sugárzott, elképesztően nagy port kavaró, (az is mindig látta, aki sosem nézte!) a Gáspár család mindennapjait bemutató reality miatt végül kihátráltak Győző mögül. Aki akkor nem látszott emiatt különösképpen megtörtnek, ugyanis – tényleg csak kis túlzással – a csapból is ő, és meglehetősen hangos családja folyt.

Innentől se szeri, se száma nem volt a médiában való megjelenéseknek, Bea asszony, Evelin és Virág mindenhol ott volt, és talán soha ennél jobban nem élhette ki veleszületett exhibicionizmusát a zebracsíkok nagy imádója, Gáspár Győző.

Az egyes epizódok alatt kétmillió nézőt is képernyő elé ültető Győzike show pedig még így is csak a kezdet volt… a botrányokkal, adócsalással, felfüggesztett börtönbüntetéssel, szakítással és kibéküléssel tarkított család története később a TV2 Édes Élet című műsorában folytatódott, ahonnan a showmant egetrengető cirkuszt követően küldték el. Persze sok időnek nem kellett eltelnie, Győzike újra a kereskedelmi csatornán csúszik-mászik, jelenleg éppen az Ezek megőrültek adásaiban volt látható.

TV2
TV2

Időközben persze nemcsak Győző, de még családtagjai (Bea asszony, Gáspár Zsolti, majd pedig Evelin) is hatalmas érdeklődésre tarthat számot; így tényleg mondhatjuk, hogy a Gáspár család úgy beépült a magyar celebvilágba, mint az egyszeri kőműves felesége abba a bizonyos falba.

És hogy esetükben mi lehet a titok? Ki mást, mint magát Gáspár Győzőt kérdeztük meg erről, pontosabban arról, miben látja ő a sikerének, ismertségének titkát.

“Épp most, iskolakezdés előtt magyaráztam erről a lányaimnak. Három titka van ennek:

  • Az első, és legfontosabb: az alázat a szakmánkkal szemben, azzal szemben, amit csinálunk. Nem kell játszani az agyunkat, hogy mi sztárok vagyunk.
  • A második fontos dolog, hogy szeressük, amit csinálunk. Akkor is, ha mondjuk kőművesek vagyunk.
  • A harmadik pedig, hogy mindig tudjunk mosolyogni. Ha fáj a fogam, ha lázas vagyok, ha nemrég meghalt az édesanyám, akkor is.

Ez a sikerem titka, hogy mindig tudtam ezt a hármat. Mindig alázattal kell lenni; ha beülök az autómba és elindulok, akkor már Győzike vagyok, de itthon csak Győző, aki mosóport hoz a boltból Beának. Egy celebnek is ugyanolyan problémái vannak, de a közönségnek nem ezt mutatom.

Szeretnek az emberek, és én csak ezzel foglalkozom, és azzal, hogy jól érezzem magam.”

Mondta el tehát Győző, aki múltidéző írásunkat még kiegészítette azzal az információval is, hogy a Győzike nevet annak idején a Big Brother házban Bochkor Gábor ragasztotta rá. Ahogy mondta „Gáspár Győzőként mentem be, de Győzikeként jöttem ki onnan”.

És Kiszel Tünde vajon mikor lett A Kiszel Tünde?

Az egykor a német RTL Tutti-Fruttijában táncoló, azóta már dívának kikiáltott, kortalan fehérneműgyűjtő magát médiaszemélyiségként, műsorvezetőként, sőt újságíróként és fotómodellként is definiálta már, sőt a szexszimbólum jelzőt is találónak érezte magára.

Az évente megjelenő naptárjával, hódolóival, kislányával és úgy leginkább élete minden pillanatával folyamatosan jelen lévő celebkirálynő is egyike azon keveseknek, akiket behatárolhatatlan foglalkozása ellenére is mindenki ismer. A manapság gyakran szépségversenyeken zsűriző, magazinműsorokban rendszeresen szereplő Tünde is elmondta nekünk, mit gondol saját hírnevéről.

“Nem szeretném magamat fényezni.

Viccből azt mondanám, hogy a személyes varázsom a titok, de komolyan pedig talán csak annyi, hogy a kedves közönséget érdekli, hogy mi van velem. Sokan lájkolnak a közösségi oldalakon, nagy a rajongótáborom, és ők mindig megnézik, amikor szerepelek valahol. De akik nem kedvelnek, ők is megnéznek.

Facebook/ Tünde Kiszel
Facebook/ Tünde Kiszel

Talán azt tudom még mondani, amit nekem is mondanak rólam az engem szerető, kedves emberek: kedves és közvetlen vagyok, nincsenek sztárallűrjeim, és szoktam jótékonykodni is. De számomra nagyon fontos a szerénység és az alázat; nincs autóm, gyalog járok, és gyakran odajönnek hozzám az emberek. Szívesen szelfizek velük, hiszen csupa pozitív visszajelzést kapok.

És azt gondolom, nem a közönség van értem, hanem én vagyok a közönségért.”

Így véli tehát a naptárdíva, aki Győzikéhez hasonlóan kiemelte az alázatot és a közvetlenséget, mint fontos eszközt a túléléléshez a celebvilág dzsungelében.

Talán egy lépéssel közelebb jutottunk az univerzum egy nagy rejtélyének megfejtéséhez; jó eséllyel tehát ezután is sokat látunk és hallunk még a fenti hírességekről, de ezzel még nincs vége. Bőszen kutatjuk tovább, miért is imádják – akár utálni is – egyesek hosszú éveken át ugyanazokat a celebritásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik