Szórakozás

Végleg elbúcsúzott az Illés együttes

A legendás csapat a Beatünnep utolsó állomásán lépett fel utoljára.

Ötven év után végleg vége, az Illés-zenekar többé nem lép fel együtt – derül ki a mai Blikkből.

A 71 éves Szörényi Szabolcs ugyanis a Beatünnep utolsó, mosonmagyaróvári koncertje előtt határozta el, hogy utoljára áll színpadra.

“Eddig sem én tartottam össze a maradék Illést, de ha nélkülem nem akarnak már fellépni a fiúk, hát jó. Elfáradtam, a hallásom is romlik, nincs már bennem lendület, hogy beüljek a turnébuszba, koncertre menjek” – nyilatkozta Szörényi Szabolcs.

 

Testvére, Szörényi Levente megérti a döntést.

“Már idáig is csak féllábbal voltunk itt. Ha Szabolcs kiszáll, ez szíve joga, én megértem őt. Néhány éve már megromlott a hallása, pedig neki volt a legjobb közülünk. Amikor az utolsó koncertre mentünk Mosonmagyaróvár felé, a kocsiban közölte, hogy ez lesz az utolsó fellépése, és hogy a végén feltekert potméternél odavágja a gitárját a színpadhoz. Persze végül nem tette meg, nem akart show-t csinálni, nehogy visszatapsolják! Talán, ha élnének még a többiek, akkor még kivánszorognánk a színpadra, mint a Rol­ling Stones. De ketten mit csináljunk, nem vagyunk mi Simon és Garfunkel!”

Bródy János is úgy érzi, végleg lezárul egy korszak az életükben.

“Szabolcs nélkül már mi sem folytatjuk. Egy korszak ért véget ezzel. Szép idők voltak, és hálásak vagyunk mindenkinek, akik velünk jöttek ezen az úton” – mondta el a zenész a napilapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik