Szórakozás

Elárverezik Károly herceg titkos levelét

Koczka Máté
Koczka Máté

UTAZÓ CELEBSZAKÉRTŐ. 2015. 08. 19. 16:45

Az árverésre váró magánlevél szerint Károly herceg rettegett a válás gondolatától a Dianával való házasságkötése előtt.

Elárverezik Károly herceg magánlevelét, amelyet egy korábbi szerelmének küldött alig egy évvel esküvője előtt. A kézzel írott levélben, amelynek címzettje Janet Jenkins, Nagy-Britannia montreali konzulátusának recepciósa volt, a walesi herceg “rendkívüli aggodalommal” írt annak lehetőségéről, hogy utódai lesznek, majd később különválnak útjai gyerekei anyjától – írja az MTI.

1980 júniusában, 11 hónappal az előtt, hogy feleségül vette Lady Diana Spencert, Károly herceg azt írta a frissen elvált Janet Jenkinsnek, reméli, hogy rendbejött a trauma után, amelyet házassága felbomlása jelentett. “Hála az égnek, maga időben rájött, hogy hibát követett el, és még nem születtek gyerekei. Családot alapítani, és utána rájönni, hogy tévedtünk… őszintén mondom, ez rendkívüli aggodalommal tölt el” – fogalmazott.

A trónörökös arról is írt, hogy azt akarják, a lehető leghamarabb nősüljön meg. “Akkor talán mindenki megnyugodna egy kicsit. Még mindig úgy vélem, az én megoldásom lenne a legjobb: a Nemzetközösség minden országából elvennék egy lányt” – tette hozzá, noha akkoriban már egy pár voltak Dianával és küszöbön állt az eljegyzésük.

Az említett titkos levél mellett öt másikat is elárvereznek az Egyesült Államokban. A nemrégiben a túlélés kulcsáról beszélő Károly azokat korábban, 1976-ban írta a nála pár évvel idősebb Janet Jenkinsnek. A herceg akkoriban a brit haditengerészet fiatal tisztjeként szolgált a HMS Bronington nevű hajón. A brit trónörökös előző évben, egy montreali látogatás alkalmával ismerte meg a walesi születésű nőt.

A leveleket 2005-ben már árverésre bocsátották, de az aukció előtt visszahívták őket, vélhetően attól tartva, hogy áruba bocsátásuk feldühítené a herceget. 2009-ben aztán újra felbukkantak, Alicia Carroll Los Angeles-i gyűjtő kínálta eladásra őket az eBay-en, és bár 30 ezer dollárért vevőre is találtak, az ügylet mégis dugába dőlt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.