Szórakozás

60 millióval akarta lehúzni Klapkát az aranyhamisító

Koczka Máté
Koczka Máté

UTAZÓ CELEBSZAKÉRTŐ. 2015. 08. 13. 06:47

Az Aranyembert is megtalálta egy "bomba üzlettel" az éppenelőzetesben ülő B. Péter.

Mit megírtuk, gazdag és ismert magánszemélyeknek, pénzintézeteknek is juttathatott a Kézizálog Zrt. által gyártott trombitarézből készült kamu aranytömbökből B. Péter akár 30 milliárd forintnyi kárt is okozhatott az ügyfeleinek. A férfit Klapka György is jól ismeri, ugyanis őt is be akarta húzni a csőbe.

“Kétszázezer eurót (hatvanmillió forint – a szerk.) kért kölcsön, azt mondta, hogy fedezetül rubinból készült álla­tokat ad. Azt állította, ezek értéke az egymilliárd forintot is meghaladja. Kikötötte azt is, hogy egy szerződést írat velem: nem adhatom el ezeket a rubintárgyakat. Elmentem az irodájába, ahol egy asztalon, terítővel lefedve voltak a „kincsek”. A kendőt úgy lebbentette fel, mintha Dá­rius kincse lenne alatta. Nemhogy kétszázezer, de még húsz eurót sem értek. Mondtam neki, hogy legközelebb aranyat hozzon, de azzal nálam nem mert volna próbálkozni, hiszen ránézésre megmondom, ha hamis” – mondta a Borsnak Klapka, aki egyből felismerte, hogy a tárgyak nem rubinból, hanem rubintörmelékből készültek. 

B. Péter módszere hasonló volt másoknál is: több száz milliót, esetenként milliárd fölötti összegeket kért kölcsön, fedezetként pedig a hamis arany szolgált. 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.