Szórakozás

Törőcsik Mari sem tudta, hogy Sinkó ennyire beteg

Közeli kollégáit is váratilanul érte Sinkó László halála. Törőcsik Marihoz és Bodrogi Gyulához évtizedes barátság fűzte.

Mint megírtuk, 75 éves korában hunyt el a Nemzet Művésze, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Sinkó László. Legközelebbi kollégáit, barátait is váratlanul érte és megdöbbentette a halála, szemérmesen kezelte betegségét, csak családtagjai tudhatták, milyen nagy a baj.

“Ezek nagyon nehéz dolgok… A színházban tudtuk, láttuk, hogy beteg, de azt nem, hogy ennyire… Együtt kezdtük a pályát, és nagyon nehéz feldolgozni, hogy ő sincs már közöttünk. Ez a tragédia újabb darabot vett el az életemből, amit már soha nem kapok vissza. Lassan senki nem marad nekem a régi barátok közül” – mondta a Borsnak Törőcsik Mari.

“Gyerekkori barátság kötött Sinkó Lacihoz. Óriási színész volt, soha nem fogom elfelejteni például, hogy milyen fantasztikus alakítást nyújtott a Tizenkét dühös emberben. Annak idején még a bátyjával Sinkovits Imrével is sokat játszottam együtt, szörnyű hogy most a fiatalabb fivér is távozott közülünk” – nyilatkozta a lapnak Bodrogi Gyula.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik