Szórakozás

Halálos betegen is dolgozott Haás Vander Péter

Haás Vander Péter (Array)
Haás Vander Péter (Array)

Utolsó filmjeinél egy pillanatig sem érezték a kollégái, hogy fájdalmakkal küzd a színész.

Haás Vander Pétert, aki szinkronszerepeivel szinte napi „vendég” volt mindannyiunk otthonában, már egy ideje kórházban ápolták, ott is érte a halál hétfőn este. A színész 52 éves volt, csak a családtagjai és a legközelebbi kollégái tudtak arról, hogy évek óta gyilkos betegséggel küzd.

Péter utolsó filmjei között, amelyekben hallhattuk, több vígjáték is volt, s úgy kölcsönözte a hangját a Dumb és Dumber 2.-ben Jeff Danielsnek és az Üzlet bármi áronban Vince Vaughnnak, úgy nevettetett, hogy közben egy pillanatig sem érezték a többiek, fájdalmakkal küzd – írja a Blikk.

Haás Vander Péter – aki eredetileg Haás Péter volt, de a hollandok iránti rajongása miatt felvette a Van der művésznevet, amit később már egybe is írt – szeretett szinkronizálni, de legalább akkora szerelem fűzte a színházhoz is. 1989-től, a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a József Attila Színházban játszott, 1990-ig. 1990-1994 között az Arany János Színház, majd 1994-től a Tivoli Színház színésze volt. 1996-tól, a teátrum megszüntetéséig a Budapesti Kamaraszínházban játszott és közben nagyon sokat szinkronizált, számtalan sorozat főszereplőjénak adta a hangját.

Haás Vander temetéséről a család később gondoskodik.

Fotó: MTI/Földi Imre

Ajánlott videó

Olvasói sztorik