Szórakozás

Klapka György dühöng az adók miatt

A milliomos üzletembernél betette a kaput a pinceadó, amit nem szívesen fizet ki. Még azon is elgondolkodott, hogy bezárja zálogházát.

A nemrég műtött, ám továbbra is megállás nélkül dolgozó Klapka György Vámház körúti üzletét érinti a pinceadó, ami teljesen kihozta a sodrából.

“Pinceadó! Életemben nem hallottam ilyet! Miket tudnak kitalálni? Ha ingatlanadót nem vethetnek ki, akkor legyen pinceadó? Hány bőrt húznak még le a vállalkozókról? Száznegyvenezer forintot kérnek évente, ami nem sok, de mi ez? Nem volt magyarázat, ha nem fizetek, végrehajtják. Már itt tartunk. Most jön a pillantás, a füst és a levegőadó?” – morgolódott a Borsnak Klapka, aki egy másik adóteher miatt, ingyen továbbadta kéthektáros birtokát.

“Hatalmas, több mint kéthektárnyi területen fekszik Kőbányán, külterületen a Rákospatak mellett. Egyébként semmire sem alkalmas, nem lehet rá építeni, még út sem vezet oda. Nyolcszáz szilvafával ültettem be. Erre az önkormányzat felszólított, hogy fizessek ki rá 28 millió forint adót. Amikor megláttam, leestem a székről. Feladtam egy hirdetést, ingyen is viheti, akinek kell. Egyszerűen elajándékoztam. Maradt ott még négy telkem, ha arra is kivetik az adót, azt is elajándékozom” – mesélte az Aranyember.

Fotó: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik