Szórakozás

Agárdi Cigánymeggy Fesztivál 2015

Július 04-én szombaton szeretettel várunk mindenkit családjával, barátaival az immáron kilencedik alkalommal az Agárdi Pálinkafőzdében megrendezésre kerülő  Cigánymeggy fesztiválon.

Egy hangulatos szabadtéri piknik keretében ismét megünnepeljük az idei pálinkafőzés kezdetét. Remek koncertekkel és étel-italválasztékkal várjuk a hozzánk látogatókat. A díjnyertes pálinkáink mellett a nemrég szintén hungarikumnak minősített- karcagi birkapörkölt is terítékre kerül, ami a tavalyi évben is hatalmas sikert aratott. Számos ínyencség mellett, továbbra is az egyik legnépszerűbb harapnivalónk a helyben nyújtott, kemencés rétes.

 

Szörpjeink mellett, a hűsítő koktéljainkat is a saját készítésű vodkáinkból és rumunkból keverjük. Az ételek és italok mellett kulturális programok is gondoskodnak a vidám hangulatról. Délután négy órától a 25 tagú osztrák Harmonia fúvószenekara fellépése után a pörgős hangulatot a Bloco di Samba Girassol szamba show-val indítjuk, majd a Cselescsávókkal egy fergetegesen cseles rockabillyre rophatjuk.  Az egész napos eseményt Takács Nikolas koncertje zárja, a Sreiner tanyán. A Cigánymeggy Fesztivál házigazdája idén is a népszerű műsorvezető, Rákóczi Ferenc lesz. Természetesen a kisebbekre is gondolunk a  így a gyerekek számára lesz játszókert, ugrálóvár és lovagoltatás.

 

A legfontosabb „szereplő” pedig a környékbeli ültetvényekről származó, friss cigánymeggy, hiszen ebből a régi magyar meggyfajtából készül az Agárdi Pálinkafőzde emblematikus terméke, a Cigánymeggy Pálinka, amely a fogyasztók egyik kedvence, és a pálinkaversenyek díjnyertese évről évre. A nap folyamán a pálinkafőzés rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek látogatóink.

További információ a www.agardi.hu oldalán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik