Szórakozás

Három dolog, amit mindenképp próbáljon ki, ha Bécsben jár

Unja Schönbrunnt és a pandákat? Túrázna a Mariahilferstrassén kívül is? Erre tessék!

Bécs tényleg ékszerdoboz Európa szívében: tele történelmi emlékekkel, múzeumokkal, különleges kávézókkal és éttermekkel, melyeket egyszerűen bűn nem kipróbálni. De mi van akkor, ha épp nem vonz minket a város pezsgése? Ha már láttunk mindent, amit látni szerettünk volna? Vajon gondoltak ránk is? Jó hír: igen.

Bortúra egy 900 éves kastélyban. Jöhet?

A Bécs közelében lévő izgalmas helyszínek egyik legizgalmasabbika a 900 éves klosterneuburgi kolostor. Ez egyben Ausztria legrégebbi szőlőbirtoka is, ahova a borrajongó közönség számára naponta több túrát is szerveznek. Ne hagyja ki, ha szeret elveszni a történelmi épületek részleteiben, ha szívesen kalandozna Ausztria legrégebbi borospincéiben, de akkor se, ha szívesen belekóstolna a ritka borkülönlegességekbe.

 

Romantikus este a barkócaberkenyék között

A madárberkenye egyik legközelebbi rokona, ez a közepes termetű ősi lombhullató fa, mára a legtöbb erdőből örökre eltűnt. Szerencsére a bécsi erdő nem ezek közé tartozik, itt még most is bőven van belőle.


Kép forrása: baumtraum.at

Ha kíváncsi a növény történetére, a gyümölcsére és annak hagyományos feldolgozási módjaira, Brand-Laabenbe érdemes ellátogatnia, ahol mindent megtudhat, amire kíváncsi. Májustól szeptemberig még arra is van lehetőség, hogy az érdeklődők egy estét – kényelmes függőágyakban – a fákon töltsenek el. Mindezt egy kiadós erdei túra és némi berkenyekóstolás után. Természetesen.

Sárgabarackszüret Wachauban

Ugye nincs is annál jobb, mint mikor felfedezzük, hogyan és főleg miből készülnek kedvenc ételeink? A Wachau-völgy a lekvár szerelmeseit várja tárt karokkal: hatalmas sárgabarack ültetvényekkel, kalandos túrákkal, gőzmozdonnyal és az elmaradhatatlan kóstolással. A kalandvágyó gasztroturistáknak a környékbeliek egy 4,5 kilométeres “barack-túrát” is összeállítottak, mely bejárja a gyümölcs szempontjából legfontosabb állomásokat.


Kép forrása: panoramio.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik