Szórakozás

Osztert erkölcsileg és anyagilag is megviseli az ellene folyó eljárás

Blonszki Renáta
Blonszki Renáta

újságíró. 2015. 06. 20. 08:10

Az Ügyészség egy év négy hónap után vádat emelt ittas vezetés vétsége miatt a színész ellen, aki továbbra is tagad.

Oszter Sándor 2014 februárjában hajtott autójával a budai bevásárlóközpont parkolójának egyik oszlopába. Véralkoholszintje 2,17 ezrelék volt, de azt állította, hogy csak a baleset után fogyasztott alkoholt. A színész jogosítványát azóta bevonták, a nyomozás pedig alig néhány hete zárult le. Habár Oszter ellen az Ügyészség vádat emelt, a művész még nem kapta kézhez a hivatalos dokumentumot.

A színész ügyvédje továbbra is ügyfele ártatlanságát bizonygatja, és felmentését indítványozza. Ráadásul azt mondja, hogy Oszter akár vezethetett is volna ittasan a parkolóban, az ugyanis nem minősül közútnak.

“Változatlanul fenntartom, hogy védencem nem követte el a terhére rótt cselekményt. Az eljárás során ő mindvégig tagadta, hogy ittasan vezetett. Legalább ilyen fontos körülmény az is, hogy az állítólagos cselekmény hol történt. A Btk. ugyanis pontosan rendelkezik arról, hogy hol valósítható meg az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége. A törvénykönyv szerint közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton valósítható meg a vétség, márpedig a MOM parkolója nem minősül egyiknek sem. Magyarán, ha valaki ott ittasan megtesz bizonyos távolságot a kocsijával, az olyan, mintha a kertjében arrébb állna az autóval” – mondta a Borsnak Balogh Gábor, aki szerint Osztert nem csak erkölcsileg, de anyagilag is megviseli a régóta zajló ügy, mivel jogosítvány híján rengeteget kell költenie sofőrre.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Yusra Mardini, a 19 year-old Syrian swimmer who competed at the Rio 2016 Olympic Games as a member of Refugee Olympic Team and UNHCR Goodwill Ambassador, she speaks in Tokyo 2020 office on August 29, 2017, Where she shares her experiences at the Rio 2016 Games and her current activity as an athlete and UNHCR Goodwill Ambassador with Tokyo 2020 staff members. (Photo by Alessandro Di Ciommo/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.