Szórakozás

Harry herceg otthagyta a sereget

A királyi ház közleményben tudatta, hogy véget ért Harry karrierje a katonaságnál.

Több mint egy évtized után ma véget ért Harry herceg karrierje a hadseregnél. A hivatalos közlemény szerint a herceg hatalmas megtiszteltetésként éli meg, hogy a fegyveres erőknél szolgálhatta a hazáját. Kétszer is megjárta az afganisztáni frontot, legutóbb három éve, amikor már az Apache támadó helikopterekkel hajtott végre hadszíntéri feladatokat. Harry főnöke elmondta: a herceg sok mindent elért tíz éves katonai szolgálata alatt, és végig az élvonalban járt.

Harry a továbbiakban sem marad távol a katonaságtól, ugyanis tervei szerint ősztől önkéntesként segíti majd a szolgálat közben megsérült katonák rehabilitációját egy londoni központban. Addig Dél-Afrikában dolgozik természetvédelmi projekteken.

A fiatalon botrányt botrányra halmozó király sarj egyébként pont egy hónappal ezelőtt nyilatkozott arról, hogy a katonaságnál eltöltött tíz év akadályozta meg abban, hogy a teljes lezüllés útjára lépjen. Harry akkor kijelentette: arra biztatja majd bátyja, Vilmos herceg gyerekeit, a hamarosan kétéves György herceget és két hete világra jött húgát, Sarolta hercegnőt, hogy “valamilyen formában” ők is vegyenek részt a fegyveres erők tevékenységében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik